El Govern nomena Montserrat Ronchera per pilotar l’Institut de les Dones

Tindrà el càrrec de secretària general i és el primer pas per a poder constituir l'organisme

Comentaris

Montserrat Ronchera.
Montserrat Ronchera.

El Govern ha nomenat Montserrat Ronchera com a secretària general de l'Institut de les Dones. Ho ha fet a proposta del cap de l'executiu, Xavier Espot. Ronchera és consultora estratègica en desenvolupament local i territorial, marquèting i comunicació.

El ministre portaveu, Eric Jover ha explicat que el nomenament de Ronchera és el primer pas per constituir l'Institut de les Dones però que en caldrà fer dos més. Un serà el desplegament del seu règim de funcionament amb el desplegament dels reglaments. El segon és acabar de composar la comissió executiva que estarà format per una persona nomenada per Govern, una pel Consell General, una pels comuns i la darrera per les associacions feministes autoritzades a exercir les seves activitats a Andorra. La idea és que l'Institut es posi en marxa l'any vinent. En el pressupost de Govern pel 2023 figura una partida de prop de 100.000 euros. Com estipula la Llei, la direcció de l’Institut Andorrà de les Dones recau en la Secretaria General i en la comissió executiva

El nomenament s’emmarca en el desenvolupament de la Llei per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes, aprovada per la Cambra parlamentària el passat mes de març, que determina la creació de l’Institut Andorrà de les Dones, un organisme autònom, que té com a missió fonamental promoure la participació de les dones en la vida política, cultural, econòmica i social en igualtat de condicions i d’oportunitats que els homes, així com prevenir i eliminar les discriminacions per raó de sexe.

Montserrat Ronchera es defineix com "solidària amb el món de la dona en tots els àmbits, feminista, apassionada per la història, amiga de la recerca, atenta a l'experiència i a les vivències dels altres".  La nova secretària general, té una àmplia trajectòria com a voluntària en diferents organismes del país i un llarg recorregut en la reivindicació de la figura de la dona en la societat andorrana. En aquest sentit, compta amb diverses publicacions d’aquesta temàtica i entre elles 'Dones d'Andorra' escrit conjuntament amb Adelaida Garcia Puy.

Etiquetes

Comentaris (16)

Trending