Govern modifica la normativa dels ascensors per adaptar-la a les torres del Clot d’Emprivat

S'inclou una regulació específica per als edificis de gran alçada i s'actualitza una normativa que datava de l'any 1995

Comentaris

Dues de les torres de Clot d'Emprivat.
Dues de les torres de Clot d'Emprivat. ALTAVEU MÈDIA

El Govern ha aprovat el nou reglament dels ascensors i dels aparells d’elevació que inclou la regulació específica pels dels edificis de gran alçada com els que es construeixen al Clot d'Emprivat, a Escaldes-Engordany. El ministre portaveu en funcions, César Marquina ha explicat que la legislació datava del 1995 i que requeria una actualització.

César Marquina, sense voler entrar massa al detall, ha explicat que "el reglament contempla millores pel que fa a l’eficiència energètica d’aquestes infraestructures. S’estableix per normativa l’apagada o l’atenuació de la il·luminació de la cabina, així com l’augment mínim de pes per usuari, la recuperació del 35 % de l’energia consumida i el funcionament autònom durant un període mínim d’una hora".

En el text s'especifica que els avenços tecnològics dels darrers anys fan que els criteris, com la diferència d’ascensors entre ascensors electromecànics i oleohidràulics, hagin evolucionat i la diferència primordial es dona entre un ascensor i una màquina elevadora, i per tant són regulats per una directiva o una altra segons la velocitat topall de compliment reglamentari en 0,15 m/s.

El reglament també estableix que per als edificis de gran alçada, com els del Clot d'Emprivat, és obligatori que els ascensors funcionin en casos d’emergència en incendis. Un altre punt destacable és que totes les modificacions importants en els ascensors existents, caldrà que obtinguin una certificació per part de l’Organisme d’Inspecció i Control. Fins ara, només era necessari fer una comunicació administrativa.

Comentaris (1)

Trending