Govern manté un mes els ajuts al lloguer a l'oci nocturn i a les agències de viatges

Pels pubs, discoteques, sales de ball o similars és del 75% mentre que per l'altre sector se situa en un 50%

Comentaris

Una de les agències de viatges del país.
Una de les agències de viatges del país. ARXIU

Govern ha aprovat el nou programa extraordinari d’ajudes al lloguer i les quotes hipotecàries d’establiments autoritzats com a pubs, discoteques, sales de ball o similars i agències de viatges pel mes de juliol. El percentatge d’ajut és del 75% de l’import del lloguer mensual del local comercial per a tots els comerços o negocis d’oci nocturn. Els ajuts s’apliquen sobre la mensualitat completa del mes de juliol o sobre la part proporcional del mateix. 

Pel que fa a la quantitat màxim, l’import mensual atorgat en concepte d’ajut al lloguer o la quota hipotecària, pels comerços o negocis d’oci nocturn en la categoria de discoteques o assimilables, no pot sobrepassar en cap cas els 2.000 euros mensuals.

L’ajut és del 50% de l’import del lloguer mensual del local comercial per a tots els comerços o negocis que, en la descripció detallada de l’activitat, tinguin la menció d’agència de viatges de manera exclusiva. L’import mensual atorgat en concepte d’ajut al lloguer o la quota hipotecària, pels comerços o negocis d’agències de viatges, no pot sobrepassar els 1.000 euros mensuals. Els ajuts s’apliquen sobre la mensualitat completa del mes de juliol o sobre la part proporcional del mateix.

Tot i que les mesures sanitàries s'han alleugerit no ho han estat pel sector de l’oci nocturn el qual continua en una situació de tancament obligatori. Pel que fa les agències de viatges, malgrat haver retornat a l’activitat, aquesta està molt limitada degut a les restriccions de moviment internacional. En cas que l’ajut al lloguer o la quota hipotecària no s’hagi aplicat a la totalitat del mes sinó únicament sobre uns dies, l’ajut percebut manté de manera proporcional el mateix topall. Tots els comerços susceptibles d’acollir-se als ajuts poden sol·licitar-los a partir de la data de l’entrada en vigor del Decret, que serà l’1 de juliol del 2021.

D'altra banda, el Govern també ha decidit ajornar el cobrament de la taxa d'activitats econòmiques fins al mes d'octubre. L'import és de 7,2 milions d'euros segons ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending