Govern limitarà l'experimentació amb animals als fàrmacs i a motius mèdics

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó ha explicat aquest dilluns que la Llei de Tinença i Protecció ja marcava que s'havia de desenvolupar legislativament la seva posada en marxa

Comentaris

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó.
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó. Toni Solanelles

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó ha explicat aquest dilluns que la Llei de Tinença i Protecció d'Animals ja marcava  que s'havia de desenvolupar legislativament l'experimentació amb animals."Només havia de ser per fàrmacs i per la recerca mèdica".

Calvó ha dit que s'hi està treballant "però que encara requerirà una mica de temps". El canvi ve propiciat per l'aterratge a Andorra de la multinacional famacèutica Grifols. En qualsevol cas, la modificació legislativa estarà en consonància amb la normativa vigent a Europa i que no es farà res que no estigui convenientment regulat.

Es pretén assegurar la protecció dels animals; garantir que es redueix al mínim el nombre d'animals utilitzats en aquest tipus de pràctiques i que, en tot cas, als que s'utilitzin se'ls concedeixi un tracte que eviti al màxim el dolor; evitar tota duplicació inútil de procediments, i fomentar la posada a punt de mètodes alternatius que puguin aportar el mateix nivell d'informació que el que s'ha obtingut en procediments amb animals.

En els darrers mesos, però, hi hagut moltes crítiques a l'experimentació amb animals. Els detractors han qüestionat la utilitat d’aquests assajos argumentant que els resultats obtinguts no poden ser extrapolats a l’home, per la senzilla raó que els animals utilitzats no són humans. Els uns i els altres constitueixen organismes diferents, que poden reaccionar de manera molt diferent enfront dels mateixos estímuls. No existeix a priori cap garantia que els efectes en la conducta o en el cos humà hagin de ser equivalents als observats en altres éssers vius en el curs d’un experiment artificial realitzat en un laboratori.

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.