Govern limitarà l'experimentació amb animals als fàrmacs i a motius mèdics

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó ha explicat aquest dilluns que la Llei de Tinença i Protecció ja marcava que s'havia de desenvolupar legislativament la seva posada en marxa

Comentaris

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó.
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó. Toni Solanelles

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó ha explicat aquest dilluns que la Llei de Tinença i Protecció d'Animals ja marcava  que s'havia de desenvolupar legislativament l'experimentació amb animals."Només havia de ser per fàrmacs i per la recerca mèdica".

Calvó ha dit que s'hi està treballant "però que encara requerirà una mica de temps". El canvi ve propiciat per l'aterratge a Andorra de la multinacional famacèutica Grifols. En qualsevol cas, la modificació legislativa estarà en consonància amb la normativa vigent a Europa i que no es farà res que no estigui convenientment regulat.

Es pretén assegurar la protecció dels animals; garantir que es redueix al mínim el nombre d'animals utilitzats en aquest tipus de pràctiques i que, en tot cas, als que s'utilitzin se'ls concedeixi un tracte que eviti al màxim el dolor; evitar tota duplicació inútil de procediments, i fomentar la posada a punt de mètodes alternatius que puguin aportar el mateix nivell d'informació que el que s'ha obtingut en procediments amb animals.

En els darrers mesos, però, hi hagut moltes crítiques a l'experimentació amb animals. Els detractors han qüestionat la utilitat d’aquests assajos argumentant que els resultats obtinguts no poden ser extrapolats a l’home, per la senzilla raó que els animals utilitzats no són humans. Els uns i els altres constitueixen organismes diferents, que poden reaccionar de manera molt diferent enfront dels mateixos estímuls. No existeix a priori cap garantia que els efectes en la conducta o en el cos humà hagin de ser equivalents als observats en altres éssers vius en el curs d’un experiment artificial realitzat en un laboratori.

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending