Govern insta els distribuïdors d’aliments a promoure el consum dels productes de proximitat

En una carta recorda que han de desenvolupar iniciatives de reducció de residus alimentaris i i evitar l’ús d’envasos d’un sol ús, d’orientar la marca cap a la responsabilitat ambiental i social

Comentaris

Verdures en una botiga.
Verdures en una botiga. Toni Solanelles

Govern insta per carta els distribuïdors d'aliments a promoure el consum dels producte de proximitat i temporada. En el marc de la campanya de comunicació d’economia circular els informa de les noves disposicions. La carta recorda que la nova política d’economia circular requereix canvis fonamentals tant de la ciutadania com dels principals sectors socioeconòmics. Els sectors de la distribució alimentària i de la manipulació d’aliments són sectors importants per posar fre al malbaratament alimentari i per minimitzar la generació de residus.

La Llei d'economia circular (LEC), compta amb els articles 13,15, 17, 21 i 28, que afecten el sector de la distribució i manipulació alimentària. Els aspectes principals que cal destacar són els següents: d’ha de respectar la jerarquia per a la prevenció del malbaratament alimentari. També s’han de desenvolupar iniciatives de reducció de residus alimentaris.i s’ha de formar, sensibilitzar i implicar els treballadors del sector perquè actuïn de manera activa en la prevenció del malbaratament alimentari.

D'altra banda, hi ha l'obligatorietat de promoure la venda a granel dels productes i evitar l’ús d’envasos d’un sol ús, d’orientar la marca cap a la responsabilitat ambiental i social, d’evitar la formalització de contractes amb operadors que no admetin la donació d’aliments i d’aplicar sistemes per prevenir el malbaratament alimentari. La previsió és durant aquest mateix mes d’agost es publiquin el reglament i la convocatòria d’ajuts, que per a aquest any disposa d’una partida pressupostària de 150.000 euros.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending