Govern flexibilitza el segon paquet de crèdits tous per despeses d'aigua, llum o calefacció

El programa extraordinari té una dotació de 100 milions d’euros –dels quals encara n’hi ha prop de 95 de disponibles– i l'Executiu es fa càrrec dels tipus d’interès aplicats per les entitats financeres

Edifici administratiu de Govern.
Edifici administratiu de Govern. Altaveu

El ministre portaveu, Eric Jover ha confirmat aquest dimecres la flexibilitzacel ió del segon paquet extraordinari de crèdits tous després de la seva aprovació a la sessió setmanal del consell de ministres. El paquet, que encara està vigent, servia inicialment per formalitzar tres línies de finançament.

Una línia estava destinada al refinançament de quotes creditícies, una segona per dotar de liquiditat els negocis per fer front al pagament de la part patronal de les suspensions temporals de contractes de treball (STCT) i reduccions de jornada laboral (RJL), i la tercera per finançar inversions per adequar els establiments als requeriments sanitaris derivats de la situació d’emergència sanitària. La modificació aprovada aquest dimecres  afegeix dos nous supòsits: fer front a les despeses de subministraments i als arrendaments dels locals comercials.

El ministre portaveu ha recordat que el segon programa extraordinari té una dotació de 100 milions d’euros –dels quals encara n’hi ha prop de 95 de disponibles– i que el Govern es fa càrrec dels tipus d’interès aplicats per les entitats financeres a aquests programes, del 0,10% i el 0,25%, pel que les empreses i negocis que se’n vulguin beneficiar no han d’assumir cap interès, tal com ja va passar amb el primer programa.

Precisament, la modificació també permet que les empreses i treballadors per compte propi que van demanar un crèdit tou del primer paquet i que tinguin un romanent en la seva pòlissa, puguin utilitzar-ho malgrat que s’hagi exhaurit el període previst per fer-ho. Així, en aquell primer programa, dotat amb 130 milions d’euros, s’indicava que els crèdits només podien destinar-se a cobrir les despeses de funcionament o per passius financers de dos mesos; una mesura que ara s’ha llevat de manera retroactiva, pel que si hi ha empreses que tinguin diners a la pòlissa que no hagin pogut utilitzar, ara podran desbloquejar-los.

 

Comentaris

Trending