El Govern engega una campanya de sensibilització de l’ús del català per comerços i restaurants

Aquesta mesura és “insuficient, però necessària” per tal de fomentar que es parli l’idioma a aquests establiments que, en moltes ocasions, requereixen contractar personal que no el domina

L'avinguda Meritxell.
L'avinguda Meritxell.

El Govern ha adjudicat aquest dimecres la creació, producció i execució d’una campanya de sensibilització sobre els deuries lingüístics de les empreses i els drets dels ciutadans. Bàsicament, l’objectiu és fomentar l’ús del català a comerços i restaurants. El ministre Portaveu, Eric Jover, ha indicat que la mesura és “insuficient, però necessària” complementada amb altres que es porten endavant des de Política Lingüística. L’àmbit específic es deu a què, darrerament, han hagut de contractar més personal que no té un domini total del català.

Els treballs adjudicats per 57.726 euros consisteixen a crear, produir i executar una campanya divulgativa per promoure l’ús del català en l’atenció al públic, la retolació, la publicitat en suport físic o digital, la redacció de cartes de bars i restaurants o els tiquets de caixa dels establiments comercials. La campanya es durà a terme tenint en compte les xifres d’obertura de nous negocis al país els darrers anys. Concretament, que molts dels treballadors que s’han requerit “a causa de l’elevada activitat” no tenen un domini total del català.

Així mateix, Jover ha apuntat a les diverses queixes que s’han traslladat al Servei de Política Lingüística referent a la manca d’ús de la llengua oficial en establiments públics de comerç i de restauració. En aquest sentit, Jover ha remarcat que “les campanyes de sensibilització són necessàries, però no són suficients”. Per aquest motiu, assenyala que es porten a terme altres mesures com l’oferta perquè es pugui accedir a diversos cursos “amb material i horari adequats” o l’eina coercitiva. És a dir, sancionar en cas que es consideri necessari.

Comentaris (16)

Trending