Govern detecta incompliments a la restauració per no servir aigua de l’aixeta gratuïta

Ha posat en marxa una campanya d’informació i sensibilització sobre la llei d’economia circular amb inspectors del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat

Servei d'aigua de l'aixeta en un restaurant.
Servei d'aigua de l'aixeta en un restaurant.

Les queixes de consumidors a Govern després que alguns restaurants no serveixen aigua de l’aixeta gratuïta ha fet que l'executiu posi en marxa una campanya d’informació i sensibilització. Així ho ha anunciat aquest dimecres, el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia i portaveu, Guillem Casal.

L'objectiu principal és informar els establiments sobre les noves obligacions que es deriven de la Llei d'economia circular, com ara l'obligatorietat de donar aigua de l'aixeta gratuïtament o que els consumidors puguin endur-se a casa la beguda o aliments emplatats que no hagin consumit.

A més, s'aprofitarà per revisar altres aspectes ambientals, com el seguiment correcte de la recollida selectiva, segons marca el Decret relatiu a la declaració del sector de l'hoteleria com a productor singular de residus d'envasos, de vidre, de cartó i d'olis vegetals usats, i si disposen de separadors de greixos, si escau.

Aquest dimecres, els inspectors del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat han iniciat unes primeres visites informatives a tots els establiments de restauració. Casal, però, Casal ha avançat  que, en el cas que es trobi alguna irregularitat, s’iniciaria el procés sancionador corresponent.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending