Govern destina 250.000 euros a projectes de cooperació internacional al desenvolupament sostenible

S’ha obert el procediment per a l’atorgament de subvencions a entitats cíviques andorranes

Comentaris

La ministra d'Exteriors, Maria Ubach.
La ministra d'Exteriors, Maria Ubach. SFGA

El Govern ha aprovat el Pla rector de la cooperació internacional per al desenvolupament sostenible 2021, que inicia el procediment anual per a l’atorgament de subvencions públiques a les entitats cíviques d’Andorra i als altres actors que presentin projectes i programes de cooperació internacional al desenvolupament. Inclou una partida pressupostària de 250.000 euros.

El Pla rector, que desenvolupa el Ministeri d’Afers Exteriors, alinea l’acció d’Andorra amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible adoptats per les Nacions Unides al 2015 i que marquen l’agenda de la cooperació internacional al desenvolupament fins el 2030. Enguany, a més de conservar els quatre eixos sectorials de cooperació aprovats l’any passat, és a dir: l’educació, l’atenció als grups vulnerables, la salut i la lluita contra el canvi climàtic amb una atenció específica a l’aigua, s’ha volgut afegir una prioritat més concreta, en coherència amb iniciatives d’organismes internacionals amb els quals Andorra s’ha sumat: l’educació de les nenes i la formació de les dones.

Com en els darrers anys, la subvenció màxima per projecte segueix sent de 40.000 euros. Tot i així, els projectes de les entitats cíviques andorranes que estiguin clarament vinculats a aquest nou eix prioritari, podran sol·licitar una subvenció de fins a 45.000 euros. Les bases queden definides per edicte publicat al BOPA del proper dimecres. Aquest any, les diferents entitats podran presentar els seus projectes fins al 28 de maig del 2021.

El Pla té per objectiu impulsar la cooperació entre les entitats cíviques d’Andorra i l’Administració Pública per contribuir a generar una ciutadania activa, solidària i compromesa des de la participació i l’acció.

Etiquetes

Comentaris

Trending