Govern aprova l'actuació d'emergència per refer murs i esculleres de sosteniment a Bixessari

El BOPA publica aquest dimecres el decret per dotar la CG6 de les condicions suficients de seguretat

Comentaris

La riuada de Bixessarri el 14 de juny del 2021.
La riuada de Bixessarri el 14 de juny del 2021. Altaveu

El Govern ha aprovat l'actuació d’emergència per contractar les obres i els treballs tècnics necessaris per restablir la seguretat a la CG-6 i les zones properes, arran del fenomen plujós del passat dia 14 que va provocar el desbordament del riu d'Os. L'objectiu és dotar la via de les condicions suficients de seguretat.

Els treballs van acompanyats dels estudis per saber els motius del desbordament del riu i per la capacitat d'absorció de diverses canonades. Així, per exemple, les del riu d'Aixàs que travessen la CS112 absorbeixen l'aigua mentre que les de la CG6, no. Un altre fet curiós és que una de les canonades que desemboca al riu d'Os i que passa per sota de la CG6 està travessada per un altre tub.

El ministeri d'Ordenament Territorial considera que les dimensions són correctes però tot i això es construirà una galeria més ampla per evitar noves situacions de perill i per satisfer la demanda del comú de Sant Julià de Lòria en el sentit que les canonades són massa estretes.

A més, la tempesta del 14 de juny va afectar diversos murs i esculleres de sosteniment de la carretera que va d'Aixovall a Os de Civís i que cal refer. Al mateix temps es desbrossaran torrents com el dels Nyerros que va ser un dels que més aigua va portar en aquell episodi de pluja intensa. El torreny va fer baixar terra, vegetació i pedres així com el riu d'Aixàs. 

El tram de la carretera que es considera més perillós és el que hi entra la nau d'empresa de transports passant el revolt de l'oratori de Canòlich (marge dret en sentit Bixessarri) fins al final de la següent recta a la zona de la Borda de l'Arena.

Comentaris (1)

Trending