Govern agrupa en un tràmit el dipòsit de comptes, la declaració tributària i l'enquesta d'activitats

D'aquesta manera s'eliminen duplicitats, s'optimitza la gestió i es minimitzen els procediments administratius

Comentaris

Els ministres de Presidència i Finances, Jordi Gallardo i Eric Jover a la roda de premsa d'aquest dimarts.
Els ministres de Presidència i Finances, Jordi Gallardo i Eric Jover a la roda de premsa d'aquest dimarts. SFGA/ C.ESTEVE

El Govern ha agrupat el tràmits de dipòsit de comptes, de declaració de tributs i de l'enquesta d'activitats econòmiques en un de sol. D'aquesta manera s'eliminen duplicitats, s'optimitza la gestió i es minimitzen els tràmits administratius. Això suposarà un estalvi anual per al Govern d'1.200 mil euros. En els cas dels autònoms i de les persones jurídiques calia fer tres tràmits i cinc models. Ara n'hi haurà prou amb un tràmit i dos models.

Els ministres de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo; i de Finances, Eric Jover han presentat el nou model que suposarà una reducció de costos als empresaris i de la informació demanada als administrats. S'ha estat treballant més d'un any en el projecte que es posarà en marxa el pòxim dijous.

Jover ha explicat que "el que fèiem era que cada departament, cada ministeri, requeria de l'administrat dades sense pensar que el company de taula estava demanant dades similars. Ara el que es vol és que tant la tramitació com l'obtenció de dades estadístiques sigui "més fàcil per a tothom".

El ministre Gallardo ha apuntat que a partir d’aquest any s’haurà de dur a terme una sola declaració. Per a les persones o empreses amb una xifra de negoci de fins a 6 milions d’euros, s’haurà de presentar el model abreujat, memòria i liquidació. Per als que superin aquesta xifra, serà el model normal, la memòria/auditoria i la liquidació.

En aquest sentit, el ministre de Presidència, Economia i Empresa ha apuntat que la declaració única s’haurà de fer a través del portal tributari. Ara bé, aquest any i per tal de facilitar als administrats el canvi al nou sistema, els qui ho vulguin encara podran presentar el dipòsit també al Registre de Comptes o a www.e-tramits.ad.

-

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending