GosSOS gestiona fins a 90 adopcions l’últim any

Actualment l’associació es fa càrrec de 39 animals, 20 residents i 19 en cases d’acollida

Un dels gossos que es troba a la gossera
Un dels gossos que es troba a la gossera Pilar Candel

Durant aquest últim any, 90 gossos han sigut adoptats a través de la feina que fan des de l’associació GosSOS. El seu president, Manel Garcia, ha destacat aquesta xifra com a “altament preocupant”. Tot i que sembla justament al contrari, Garcia ha indicat que una dada tan elevada significa que “encara falta assolir un grau més elevat del que suposa la tinença d’animals”.

La realitat de la gossera és que encara hi ha molts animals que no tenen una llar i que, des de l’associació, “continuem buscant famílies”. Concretament, hi ha 39 cans dels quals es fan càrrec de la manutenció, així com de despeses veterinàries. 20 d’ells estan residents a les instal·lacions de Sant Julià de Lòria i 19 d’ells estan repartits entre les 16 cases d’acollida amb les quals compten actualment. A més, cinc dels animals ja estan aparaulats i es troben en procés d’adopció actualment.

Garcia ha explicat que la xifra de 90 adopcions, “no és equiparable a la d’altres anys”. Ha apuntat que la Covid-19 ha afectat molt a la tinença d’animals, “moltes famílies que han hagut de marxar no se’ls han pogut emportar”. A més, també ha fet una clara referència a la dificultat de poder tenir gossos en els pisos de lloguer, “moltes persones han hagut de buscar llocs més econòmics i encara ho ha dificultat més”.

Aquest estiu s’han enregistrat un total de 16 rebudes d’animals a l’associació. Segons ha explicat Garcia, 10 d’elles han sigut abandonaments i 6 cessions. “D’aquests 10 estem contents de dir que els hem pogut col·locar tots”, ha apuntat. Tot i això, el president ha volgut mantenir l’optimisme, tot assegurant que “sempre hi ha una família que vol un gos, i que prefereix adoptar-lo que comprar-lo”.

Etiquetes

Comentaris

Trending