Els centres esportius s'intenten adaptar a la nova normativa amb més dubtes que certeses

El decret de Govern del passat dia 10 ha fet que hagin d'assumir altres funcions com escanejar els codis QR dels usuaris

Comentaris

Un usuari entre els aparells d'un gimnàs d'Andorra la Vella.
Un usuari entre els aparells d'un gimnàs d'Andorra la Vella. Altaveu

El decret de Govern del passat dia 10 que especifica les noves mesures de control ha provocat dubtes i confusió entre els centre esportius i gimnasos. L'ús dels certificats Covid-19 de vacunació, de prova diagnòstica o de recuperació s'estableix com a obligatori per accedir-hi. A partir d'aquí s'han plantejat tot tipus d'interrogants.

El decret planteja dubtes fins el punt que el gerent d'un petit gimnàs d'Andorra la Vella s'ha informat amb un advocat que és client. La normativa entrava en vigor dijous passat i els primers moments van ser de desconcert. En una altre instal·lació valoraven si calia contractar algú per verificar els certificats i en dels principals centres esportius del país volien saber com diferenciar aquell soci que només va a la piscina del que només va al gimnàs. "Vam decidir esperar a veure que feien els altres", reconeix el monitor d'un complex esportiu d'Andorra la Vella.

En una altra instal·lació comunal, un dels seus responsables, valora la normativa d'"ambigua" i afegeix que "es pot controlar a l'entrada però després no pots fer de policia a les sales per veure si el que no està vacunat porta la mascareta. El monitor no és un policia". Fins i tot s'han donat casos d'usuaris que han tingut una conducta agressiva quan se'ls ha demanat si estaven vacunats per no portar la mascareta mentre feien exercici. Per tot això, els directors dels centres esportius comunals han traslladat els seus neguits a Govern.  Volen tenir clar el protocol a seguir en tots els casos i especialment quan es tracta del lloguer de les pistes. Saben que si es lloguen per un partit de futbol sala, per exemple, els jugadors hauran de portar mascareta però reconeixen que no tenen mitjans per al control.

La primera conclusió que es treu, lectura entre línies inclosa, és que amb la presentació del certificat de vacunació, el de recuperació del coronavirus, o un certificat de prova diagnòstica negativa feta en un termini de 72 hores, es podrà prescindir de l'ús de la mascareta en el moment d'efectuar qualsevol activitat física, ja sigui individual o col·lectiva.

Durant els desplaçaments a l'interior de les instal·lacions, com el vestidor o el gimnàs, cal fer ús de la mascareta. Si no es presenta cap dels certificats esmentats anteriorment s'haurà d'utilitzar en tot moment. Els infants no vacunats entre 8 i 16 anys hauran de dur mascareta sempre tret que hagin estat vacunats o tinguin un test (PCR o TMA) fet amb menys de 72 hores.

La nova disposició ha obligat els centres esportius a una tasca afegida d'escanejar codis QR i de comprovar certificats. a banda de l'augment de feina que ja tenen amb les reserves telefòniques i presencials, altes i baixes de socis, i altres tasques burocràtiques.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending