El Fòrum de la Joventut creix en nombre de membres i en pressupost

Els grups parlamentaris impulsen conjuntament una nova llei de l’entitat que amplia dels 15 als 35 anys els seus integrants i fomenta òrgans de participació telemàtica per fer-la més activa

Representants de les forces parlamentàries ensenyen la nova llei amb dos membres del Fòrum.
Representants de les forces parlamentàries ensenyen la nova llei amb dos membres del Fòrum. G. P.

El Fòrum Nacional de la Joventut es vol fer més gran... i més actiu. Seguint la petició dels responsables de la mateixa entitat, tots els grups parlamentaris han tramitat una proposició de llei per renovar l’organisme. En primer lloc, ampliarà el nombre de membres en passar l’edat d’accés des dels 15 als 35 anys. Això, suposarà incrementar de 12.000 a 18.000 els potencials participants. A més, es veurà augmentat el seu pressupost anuals fins a uns 80.000 euros i la intenció és que sigui més participativa i activa.

Representants de les diferents forces polítiques al Consell General han signat aquest matí el text legislatiu, que s’entrarà a tràmit ben aviat. En estar consensuat, tot fa pensar que un cop es tingui el criteri de Govern, es podrà votar la seva presa en consideració i de forma automàtica ser aprovat.

Segons ha explicat el vocal de l’FNJA, Oriol Serera, la nova regulació de l’entitat inclou tres novetats principals. La primera és canviar els actuals límits d’edat del que es considera joventut. Actualment, va dels 16 als 29 anys. Un cop entri en vigor la nova llei, anirà dels 15 als 35. Això suposa que els joves que poden participar en el Fòrum passaran d’uns 12.000 a 18.000 i, també, un increment del pressupost.

A banda, es regula la creació d’un cost tècnic, inclòs un director, que ha de servir per assessorar i dinamitzar l’entitat. També es canvia de forma radical l’òrgan principal de participació: l’assemblea, a la qual, fins ara, molts cops costava que hi hagués prou quòrum. El text introdueix la possibilitat que sigui telemàtica i que s’allargui en el temps. “Es crearà una plataforma i els joves tindran fins a dues setmanes per dir la seva i aportar coses”, ha explicat Servera.

De retruc, això suposarà un increment del pressupost anual de l’FNJA. En primer lloc, perquè els diners que transfereix Govern, justament, es calculen en funció de la població jove i, per tant, aquesta ara creixerà. En segon, perquè es vol donar un impuls a l’entitat i això tindrà un cost. S’estima que se situarà entorn els 80.000 euros anuals.

La llei és fruit del treball fet amb diferents entitats vinculades a la joventut, inclòs Govern, comuns i el mateix Consell General. Pel que fa a l’entitat, en el futur immediat es plantegen un primer repte: entrar a l’European Youth Forum.

Comentaris (6)

Trending