El Fòrum espera que la reforma de la Taula de la Joventut acceleri el Pla Nacional

També reclamen que es faciliti la seva presència a les reunions, amb horaris més accessibles i compaginables amb la vida laboral, tot i que celebren tenir més pes en la presa de decisions

Un instant de la Taula Permanent de la Joventut.
Un instant de la Taula Permanent de la Joventut.

El Govern ha reestructurat el funcionament de la Taula de la Joventut. Concretament, el que s’ha fet ha estat donar-li més pres i presència al Fòrum, que abans es trobava representat d’una forma molt tècnica però poc decisiva. El portaveu de l’ens, Oriol Servera, celebra que s’hagi atès una reclamació que es portava molt temps demanant. Espera que, aquesta forma nova de treballar pugui accelerar la creació del Pla Nacional de la Joventut. Però, també reclama, tot i que de forma secundària, que es facilités la presència a les reunions, amb horaris que es poguessin compaginar més fàcilment amb la vida laboral.

La Taula de la Joventut, fins ara, havia estat constituïda per tres taules. D’una banda, la Taula Permanent, la Taula de Coordinació, on hi era el Fòrum, i la Taula Promojove. Ara, amb aquesta reforma, es reduirà a únicament dues, unificant les dues darreres, i mantenint la Taula Permanent. D’aquesta manera, el Fòrum passarà a estar present, conjuntament amb el ministeri i els consellers comunals que tenen competències en l’àrea. Servera explica que, malgrat que l’ens del qual és portaveu és “bastant tècnic”, també tenen una càrrega “política, i havíem de tenir representació”.

Així mateix, la seva presència a la Taula Permanent espera que agilitzi la comunicació, que fins ara era força complicada. “No teníem capacitat de decisió”, explica, “quan proposàvem un projecte, després ens feien passar per la taula dels consellers i mai teníem relació directa, havíem de demanar permís”. Ara, es veuran directament representats i assegura que “la informació fluirà molt millor”. Sobretot, després d’haver mantingut una reunió i d’haver vist “molt bona predisposició”, tant per part dels comuns com pels representants del Govern, de canviar la dinàmica que s’estava donant “i conèixer-nos, saber com ens organitzem uns i altres, per entendre’ns millor”.

Els objectius són, principalment, portar la veu dels joves a les decisions que els afecten directament. Però, més enllà, Servera posa l’objectiu en accelerar i desenvolupar el Pla Nacional de la Joventut. En aquest sentit, assegura que es podria arribar a tractar més d’un pla “comunal”, que no de tot el país, i que ja s’estan treballant amb els comuns. Per tant, s’ha reconegut que les necessitats dels joves d’una parròquia no es corresponen obligatòriament amb els d’una altra. Així com tampoc els recursos que es tenen per cobrir-les. Així, Servera apunta que l’ideal seria “un pla nacional que tingui en compte i desenvolupi plans locals”.

Malgrat això, Servera també apunta que al Fòrum es troben amb diversos problemes, sobretot a l’hora d’acudir a les reunions de la Taula. “Anem fluixos de recursos en l’aspecte de representativitat, perquè estem en diverses Taules”, explica. Això se suma al fet que se solen fer en horari laboral “i no es té en compte que nosaltres som tots voluntaris”. Però, pròximament l’ens completarà el seu procés de tecnificació i comptarà amb una persona que es dedicarà a temps complet a poder acudir a aquestes comissions de treball. Així i tot, Servera apunta que estaria bé que es poguessin fer més accessibles, tant en horari com en lloc de celebració.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending