Les firmes andorranes de la moció de censura a Bartomeu se'n van dilluns a Barcelona

La recollida acaba aquest diumenge i els seus promotors les portaran a la capital catalana per afegir-les a les altres

Un local de recollida de firmes.
Un local de recollida de firmes. Altaveu

Els impulsors de la moció de censura contra Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva per fer-los fora de l'FC Barcelona han reunit més de la meitat de les firmes que necessiten per tirar endavant. A Andorra, la campanya està sent intensa i els seus promotors aniran aquest dilluns a la Ciutat Comtal per lliurar-les.

 

Andorra ha estat molt present en la història més recent de l'FC Barcelona. Durant el llarg mandat de Josep Lluís Núñez, totes les penyes estaven al costat del mandatari. Totes menys una, la de Sant Julià de Lòria. El país també va tenir molt protagonisme en la plataforma Elefant Blau, fundada pels advocats Joan Laporta i Sebastià Roca, creada per a denunciar la gestió de Núñez.

Un dels seus representants a Andorra va ser Emili Grau, fundador de la Finançera d'Assegurances i expresident de l'FC Andorra. Ara diversos prohoms s'han activitat per aconseguir el màxim de firmes per anar a la moció de censura. L'anunci de l'actual president Josep Maria Bartomeu de fer eleccions la primavera de l'any vinent no els ha aturat. El dia 17 cal haver recollit 16.520 signatures.

"El fet de no tenir cap partit amb públic al Camp Nou ha estat un escull molt important", explica un dels socis andorrans del club blaugrana. Tot i això confien en reunir les firmes, el  15 per cent del cens electoral. Si ho aconsegueixen se celebrarà un referèndum, que cal guanyar per un mínim del 66,6% dels sufragis. Hi ha un punt de recollida de signatures en un càmping a Montferrer.

El precandidat a la presidència del club Jordi Farré és l'impulsor de la moció, juntament amb dos precandidats més ( Víctor Font i Lluís Fernández Alá) i els vuit grups d'opinió de l'entorn blaugrana (Cor Blaugrana, Manifest Blaugrana, Compromissaris FCB, Dignitat Blaugrana, Seguiment FCB, La Resistència de Palau, #Noiestwitterbarça i El Senyor Ramon). El detonant de la moció va ser l'afer Messi amb la decisió de l'argentí de marxar del club tot i que després s'ho va repensar.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending