Una filtració d’aigua afecta un sortidor de Gasopas i malmet almenys quatre vehicles

La companyia participada pel comú d’Encamp està mirant d’esbrinar en quin punt hauria fallat una canonada que enllaça una de les cisternes del recinte amb la màquina de fer benzina que ara per ara està fora de servei

Una imatge de la gasolinera de Gasopas.
Una imatge de la gasolinera de Gasopas. ARXIU

Una filtració d’aigua procedent de la capa freàtica que hauria augmentat la matinada de dimarts a dimecres producte d’una notable tempesta que va caure al Pas de la Casa hauria afectat un sortidor de Gasopas i ha malmès, que se sàpiga, quatre vehicles. La distribuïdora encampadana de carburant està treballant amb els tècnics pertinents per poder determinar exactament on se situa la falla que va permetre que l’aigua s’acabés barrejant amb el gasoli i tot plegat anés a parar als dipòsits d’uns quants vehicles.

La tempesta va caure la matinada d’aquest dimecres i l’alarma va saltar a mig matí quan alguns tallers i alguns clients van advertir que hi havia cotxes amb problemes i que tot feia pensar que era producte del carburant que havien injectat a la gasolinera del Pas de la Casa. Fetes les indagacions oportunes, es va concloure que tots els afectats -que fonts de Gasopas han assegurat que són només quatre automòbils- havien fet benzina en el mateix sortidor. Automàticament es va deixar sense servei aquella màquina i també es va inutilitzar momentàniament la cisterna que l’alimentava.

L’empresa encarregada del manteniment de les instal·lacions va fer la tasca de neteja corresponent de la cisterna i ja s’ha descartat que aquesta tingui cap problema; l’anomalia ha d’estar localitzada en un conducte

Les fonts consultades han explicat que la cisterna en qüestió és la que més a prop està de la muntanya i la més subjecta a possibles alteracions o anomalies que pugui comportar la capa freàtica. En qualsevol cas, tant el dipòsit soterrat en qüestió com les canonades que transporten el carburant cap als sortidors haurien de ser estancs. L’empresa encarregada del manteniment de les instal·lacions va fer la tasca de neteja corresponent de la cisterna i ja s’ha descartat que aquesta tingui cap problema. De fet, tots els vehicles afectats haurien estat servits pel mateix sortidor. I això que la cisterna en qüestió alimenta altres màquines de fer benzina.

Les sondes de control van funcionar correctament i van detectar també la presència d’aigua. Ara falta veure en quin punt del conducte que enllaça la cisterna amb el sortidor hi ha l’avaria o la fractura que permet o que hauria permès, vaja, que s’anés filtrant aigua. Properament es faran les proves de pressió corresponents per detectar el lloc concret per on s’hauria colat l’aigua.

En tot cas, les fonts consultades de Gasopas han tret ferro a la incidència i han assegurat que l’assegurança de la companyia es fa responsable de qualsevol problema. En principi, l’anomalia causada per la presència de l’aigua no hauria comportat cap problema mecànic de gravetat en cap dels vehicles afectats. Si quan es nota el disfuncionament de l’automòbil, aquest s’atura i s’actua en conseqüència -neteja dels injectors, per exemple- no sol provocar danys de gravetat al cotxe. “És molt més perillós barrejar gasolina amb gasoil, per exemple”, han destacat les fonts.

Comentaris (6)

Trending