De fer reserves per Airbnb a Ucraïna als 20.000 euros de Càritas: més accions solidàries

Ciutadans del Principat s’han apuntat a les ‘donacions’ que s’estan fent a través de la plataforma internacional de lloguer d’habitatges turístics

Ciutadans ucraïnesos intentant de travessar el riu a Irpin, en un punt on les bombes han fet caure un pont.
Ciutadans ucraïnesos intentant de travessar el riu a Irpin, en un punt on les bombes han fet caure un pont.

Les accions solidàries amb el poble ucraïnès no deixen de continuar al Principat. En les darreres hores n’han transcendit, de noves, dues més. Entre moltes d’altres. Des del fet que alguns ciutadans del país han començat a fer algunes reserves a fons perdut, per dir-ho així, en habitatges turístics publicitats a través de la plataforma Airbnb i els 20.000 euros donats per Càritas parroquial d’Escaldes-Engordany.

Quant a aquesta darrera acció, Càritas ha informat que a través dels socis i els donants escaldencs, l’entitat andorrana ha pogut fer un primer enviament de 20.000 euros per ajudar a pal·liar la crisi humanitària provocada per la guerra. L’objectiu inicial de la donació és satisfer les necessitats essencials dels ucraïnesos vulnerables durant els desplaçaments per fugir de les zones de conflicte.

Com que ara per ara, malauradament, el conflicte bèl·lic va per llarg, Càritas Andorrana, com les seves homòlogues d’arreu del món, manté oberts els canals per rebre ajuts. Així, les donacions es poden fer a través de la web de l’entitat o fent transferències o ingressos a qualssevol dels comptes que Càritas té oberts a les diferents entitats bancàries del país.

I en relació amb Airbnb, alguns ciutadans del país s’han apuntat a la iniciativa publicitada ja en altres països de reservar habitatges en punts d’Ucraïna que evidentment no rebran mai els turistes en qüestió i fer el pagament igualment a mode de donatiu. La plataforma que gestiona aquesta forma d’arrendament turístic ja ha anunciat que en aquests casos no cobrarà cap comissió. Cal mirar, però, de fer un mínim seguiment sobre l’habitatge que s’arrenda.

Amb tot, la iniciativa està sent molt ben rebuda i ciutadans de tot el món estan fent aquestes reserves a mode de fons perdut, per dir-ho d’aquest manera. Molts dels ciutadans ucraïnesos a través de les xarxes socials, quan poden i com poden, agraeixen el gest en un moment especialment complicat, molts d’ells desplaçats d’indrets d’una bellesa més que notable ara aterrats per les bombes.

Comentaris (1)

Trending