La FAAD demana que es tingui el col·lectiu en consideració a l’hora de votar a les eleccions

La federació ha valorat positivament la possibilitat que s’estableixi el vot electrònic al país i ha recordat que Andorra va ratificar el Conveni relatiu als drets de les persones amb discapacitat

El logotip de la FAAD.
El logotip de la FAAD. ARXIU

Arran el pas endavant que s’ha fet aquest gener per materialitzar el vot electrònic -en el marc la llei qualificada del règim electoral i del referèndum que la comissió legislativa de Justícia, Interior i Afers Institucionals està tractant- la junta directiva de la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD) ha demanat que es tingui també en consideració al col·lectiu.  

Concretament, han recordat que Andorra va ratificar el Conveni relatiu als drets de les persones amb discapacitat i el Protocol opcional d’aquest, fets a Nova York el 13 de desembre del 2006. El text en qüestió recull que “tota persona té plena capacitat jurídica i per tant tot ciutadà amb dret a vot podrà exercir-lo sigui quina sigui la manera d’exercitar-lo i amb el suport que necessiti”.  

Segons han informat des de la FAAD, els membres són del tot favorables al vot electrònic, al vot per correu i al vot presencial el dia de les eleccions amb tots els suports necessaris per a totes les persones. “Estem a favor de tot allò que faciliti que els ciutadans, tots els ciutadans (nosaltres també ho som), puguin exercir el dret que els hi correspon legalment”. 

Etiquetes

Comentaris

Trending