Estupefacció per la comercialització d’aire d’Ordino amb l’esquer de la Reserva de la Biosfera

S’embotellaria a la parròquia que té el distintiu de la Unesco i s’ofereix amb un format que permet respirar d’una manera tant sana que “t’ajudarà a sentir-te rejovenit ràpidament”, segons la promoció del producte

El rètol gegantí que promociona el producte.
El rètol gegantí que promociona el producte. Toni Solanelles

L’aparició d’uns rètols gegants a l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella com a mínim associats a una pàgina electrònica on sense embuts s’anuncia la comercialització d’aire d’Andorra i més concretament d’Ordino aprofitant el suposat reclam de la designació de la Reserva de la Biosfera i assegurant que és aire tan pur que pot rejovenir està causant cert estupor en diversos àmbits. Justament i entre altres coses, perquè en l’anunci s’hi inclou tant l’escut d’Ordino com, fins i tot, el logo de la Unesco.

El projecte s’anomena EssentialAir i, aparentment, no és gens exclusiu d’Andorra per molt que a priori ho vulgui semblar. Hi ha aires embotellats d’altres països. De fet, hi ha portals electrònics molt similars. Malgrat que es parla d’un embotellament a Ordino, l’adreça de referència que es dóna és d’Escaldes. Amb tot, però, el que sobta i de quina manera és que hi hagi referències a través de logos aparentment oficials a Ordino Reserva de la Biosfera i a la Unesco i alguns dels seus projecte. També s’empra la bandera andorrana, que és un signe d’Estat si es vol, però, també, un element molt més genèric.

Captura de pantalla 2022 08 09 a las 20.17.15 (1)
Una captura de pantalla del lloc web on es veuen la utilització de símbols oficials.

En el lloc web s’hi explica que “Andorra és el lloc de generositat natural: des dels seus llacs i rius verges fins als seus boscos i muntanyes. Gràcies a la seva rica biodiversitat, a les àrees protegides per la Unesco i a l’abundància d’elements naturals, el nostre país presumeix d’uns dels aires més purs del món. I és aquest aire el que envasem a les nostres botelles d’aire pur per posar-lo a disposició de qualsevol persona que necessiti una alenada d'aire fresc i refrescant”.

I encara s’explica què és allò que fa que les ampolles de l’aire pur d’Andorra siguin úniques en el món mundial segons els promotors de l’esmentat producte. Segons els promotors d’EssentialAir, el que fa úniques les esmentades ampolles és el fet que l’aire es captura “en llocs estratègics d’Andorra, inclosa la Reserva de la Biosfera d’Ordino” i s’embala “amb la màxima precisió per preservar la frescor i la puresa naturals”. Les ampolles són “lleugeres i portàtils” i tenen el suport d’una “tecnologia moderna”. I per si no n’hi ha prou, el servei està “centrat en el client” i el lliurament és “ràpid i sense problemes”.

SISTEMA MECÀNIC

Per ajudar a respirar millor, segons els promotors de l’aire envasat d’Ordino, “utilitzem el nostre sistema mecànic d'enginyeria patentat per capturar aire pur al Principat d’Andorra”. I amb això, “doneu un descans als vostres pulmons de patir l’aire contaminat i compreu botelles d'aire pur que us ofereix EssentialAir”. L’aire d’Andorra, d’Ordino, “t’ajuda a experimentar la felicitat natural i una sensació inigualable de revitalització”. “Tant si estàs relaxant-te a casa, caminant, fent exercici, desplaçant-te o visitant una zona contaminada, l’aire pur en ampolla d'Andorra t'ajudarà a sentir-te rejovenit ràpidament, siguis on siguis”. Més encara: “Fins i tot podeu utilitzar aquestes botelles d’aire pur per alleujar ràpidament la sufocació causada per la mala ventilació, l’‘smog’, el fum i la contaminació de l’aire.” En fi, un majestuós miracle.

Comentaris (57)

Trending