Estadística dibuixa el retrat robot del turista en fronteres, hotels i l'estació de bus

Les enquestes permetran conèixer, entre altres, els seus hàbits de consum i els motius de la visita

Comentaris

Una enquestadora a l'Estació Nacional d'Autobusos.
Una enquestadora a l'Estació Nacional d'Autobusos. Bru Noya

El departament d’Estadística de Govern està fent un perfil dels turistes que ens visiten a través d’enquestes a les fronteres, als hotels i a l’Estació Nacional d’Autobusos d’Andorra la Vella. L’objectiu és conèixer els seus hàbits de consum, les compres que efectuen o els motius de la seva estada.

Les respostes són fonamentals per orientar les campanyes turístiques, sobretot ara amb aquest nou escenari que s’obre després de la pandèmia de coronavirus. Andorra és un país eminentment turístic i per aquest motiu les enquestes són una bona radiografia dels visitants. Ja hi ha indicadors sobre el número de vehicles, la procedència dels seus ocupants i si són excursionistes, turistes o visitants.

Paral·lelament a les enquestes del departament d’Estadística, el Govern analitza les tendències de consum i els interessos dels turistes que visiten Andorra i efectuen les seves compres amb targeta Visa. Es pot obtenir informació segmentada per país d’origen, per parròquies i sectors d’activitat dels comerços i establiments.

D’aquesta manera, les dades permeten dissenyar estratègies específiques destinades a reforçar la competitivitat del teixit empresarial del país tenint en compte els patrons de despesa dels visitants, així com determinar un perfil atenent a nacionalitats.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending