L’Escola Andorrana de Batxillerat, guanyadora del Premi Unicef

Els altres finalistes han sigut el mestre Carles Perea, pel projecte Voluntariat Docent i el Col·legi Oficial de Psicòlegs pel servei d’atenció que van oferir a la població durant la pandèmia

Acte d'entrega de premis d'Unicef.
Acte d'entrega de premis d'Unicef.

En aquesta cinquena edició del Premi Unicef ha estat guanyadora l’Escola Andorrana de Batxillerat amb el Projecte de Participació, Actuació i Servei i Projecte de Creativitat, Activitat i Servei que porten a terme els seus alumnes durant el curs escolar. D’altra banda, han quedat finalistes Carles Perea, pel projecte Voluntariat Docent i el Col·legi Oficial de Psicòlegs pel servei d’atenció que van oferir a la població durant la pandèmia.

La presidenta d’Unicef Andorra, Laura Álvarez, ha sigut l’encarregada d’atorgar el premi a l’escola. Els dos projectes pels que han sigut guardonats tenen com a protagonistes als alumnes de 1r i 2n de batxillerat. D’aquesta manera, permeten als joves implicar-se en l’entorn social proper, partint dels seus interessos, motivacions i fortaleses. Per exemple, col·laborar en organitzacions no lucratives o dissenyar projectes per a la millora del benestar col·lectiu.

De forma excepcional, i a causa de la situació sanitària, en aquesta edició dels premis s’ha decidit concedir un ‘Premi especial’ a Carles Perea, mestre i educador de l’Escola Andorrana d’Ordino, per el projecte Voluntariat Docent. El suport educatiu i emocional que el col·lectiu docent va oferir durant el mes de juliol a més de 170 infants, reforça la idea d’Unicef de que són imprescindibles per assegurar que els nens aprenguin i cap es quedi enrere.

A l’acte també s’ha volgut fer una menció especial al Copsia, com a tercer finalista. El col·legi va oferir suport psicològic gratuït durant els mesos de confinament a totes aquelles persones que van necessitat l’ajuda d’un professional. Encara avui continuen treballant per ajudar a minvar les conseqüències de la Covid-19 en la salut mental.

Aquest premi, creat el 2012, té per objectiu reconèixer la feina que persones, de manera voluntària i molt sovint anònima, duen a terme a favor dels infants, a Andorra i arreu del món. Vetllar perquè cap nen ni nena vegin vulnerats els drets que els emparen és la missió que Unicef té encomanada. Per concedir els premis es valora que els projectes hagin servit per conscienciar i mobilitzar la societat sobre la infància i els seus drets; que hagin generat canvis reals en la vida dels nens i que hagin aconseguit millores socials en un sentit ampli i donar prioritat a les orientades a la infància i dirigides a col·lectius menys afavorits o vulnerables.

Comentaris

Trending