Es posen en marxa els grups d’ajuda mútua en primera persona per a addictes

L’associació Projecte Vida donarà el tret de sortida aquest dimecres a aquestes sessions conjuntes que comptaran amb 25 participants, dividits en dos dies

Logotip de Projecte Vida.
Logotip de Projecte Vida.

Un dels objectius principals de l’associació Projecte Vida era poder engegar els grups d’ajuda mútua (GAM) per a addictes. Fa un mes va posar en marxa els destinats per als familiars, que han estat un èxit, i aquest dimecres es començaran en primera persona. Seran 25 els participants, que es dividiran entre dos dies a la setmana, per tal de tenir una atenció més especialitzada. Les sessions tindran una durada de dues hores, de 20:00 h a 22:00 h a causa del volum d’assistents.

Seran 25 els assistents que estrenaran les primeres sessions dels GAM que ha proposat Projecte Vida. La presidenta de l’associació, Eva Tenorio, ha puntualitzat, a més, que hi ha fins a 10 persones en espera de confirmar. Malgrat això, també remarca que “moltes es tiren enrere després”. L’acollida inicial, abans de començar amb les sessions, ha estat força positiva, i l’interès per part dels participants elevat. Així, hi ha nou dones i 16 homes al grup general, que després es dividirà en dos.

El motiu de dividir el grup de 25 persones és per poder donar una atenció més personal i que doni temps a tothom a participar en les sessions. Per aquest motiu, seran de dues hores, “com més siguin, més temps necessitem per poder atendre’ls bé”, remarca Tenorio. Així, es faran dilluns i dimecres, de 20:00 h a 22:00 h, un horari que s’ha escollit per poder-se compaginar amb feina o altres responsabilitats que puguin tenir els assistents. Els grups es dividiran per preferència de dia, però es tractarà que siguin equitatius pel que fa a nombre, per tal de no sobrecarregar cap dels dos.

En un inici, Tenorio supervisarà ambdues sessions, però la intenció és que ella s’encarregui d’un dels grups i una altra persona, que actualment està en formació, de l’altre. Aquest dimecres es tracta d’una primera pressa de contacte, d’un apropament entre les persones que formaran els grups i, sobretot, les normes que s’han de seguir. En aquesta sessió també se signarà l’acord de confidencialitat, clau per oferir confiança i per demostrar que els GAM són un espai segur on sentir-se bé i poder compartir vivències amb altres persones que ho entenen de primera mà, que no jusguen i que ajuden a seguir endavant.

El cartell de Projecte Vida on anuncia l'aforament complet.

Relacionat

El primer grup d’ajuda mútua de Projecte Vida, amb places exhaurides

Els perfils de les persones que acudiran a aquests GAM són diversos, però Tenorio remarca que, principalment, es tracta d’addictes a substàncies. Malgrat això, recorda que estan oberts a tractar “qualsevol tipus de conducta addictiva”. Les inscripcions per a futurs grups continuen obertes, i Tenorio anima a tothom a participar-hi. En general, estan obertes a qualsevol que compleixi aquest perfil, estigui recuperat o no. “Però, per venir a les reunions, s’ha de venir net, sense haver consumit abans de la sessió, per respecte al grup i als companys”, explica la presidenta.

Projecte Vida inicia així el seu segon gran objectiu, després de l’èxit que han tingut les sessions del GAM per a familiars. Actualment, són 10 les persones que continuen assistint setmanalment, tot i que en un inici eren 12. “És habitual, però estem molt satisfets”, remarca Tenorio. L’associació, a més, busca socis per tal de poder mantenir la seva activitat i poder continuar a ajudant a aquestes persones, cobrint així una manca important dintre del sistema sanitari andorrà. La quota de soci és de 30 euros anuals.

Etiquetes

Comentaris

Trending