Empresaris andorrans reben un correu electrònic amb una falsa oferta comercial ucraïnesa

Una suposada vídua del conflicte bèl·lic busca un soci per invertir tres milions de dòlars en un negoci

Comentaris

Un ciutadà observa la destrucció en un edifici després d'un bombardeig.
Un ciutadà observa la destrucció en un edifici després d'un bombardeig. Altaveu

Alguns empresaris i residents a Andorra han rebut aquest dilluns un correu electrònic amb una falsa oferta comercial d'una suposada dona ucraïnesa que es fa dir Kateryna Senchenko. En el missatge explica que el seu marit, mort al front de guerra, va treballar en sectors com el petroli i el gas i que li ha deixat tres milions de dòlars (uns 2,72 milions) i que busca socis per invertir-los. Els correus electrònics s'han obtingut per mitjà de diversos portals.

Al correu, que està escrit en català, s'afegeix que la vídua busca un país on traslladar-se a causa del conflicte bèlic i accepta propostes de negoci per invertir els estalvis del seu difunt marit, Andriy Senchenko. La guerra està generant diverses estafes. Així,  mentre s'està recaptant milions de bitcoins per recolzar Ucraïna a la resistència davant l'atac militar de Rússia, un informe ha indicat que estan augmentant les estafes que atrauen els donants amb criptodivises. Segons informa Bitcoin.com, s'han identificat una sèrie de noves estafes que inciten els usuaris de criptomonedes a "ajudar Ucraïna" donant les monedes digitals a adreces diferents de les proporcionades pel govern de Kíiv i les ONG ucraïneses.

d6d41a1b ea99 45dd 9e2e f1fd2b4ef020
Un fragment del correu

Com sol passar en tots els moments de crisis o situacions inesperades, la invasió russa d'Ucraïna ha provocat més situacions que poden acabar amb una estafa aprofitant-se de la bona fe de la gent. És el cas de persones que s'han fet passar per treballadors de Creu Roja per robar diners a ciutadans desprevinguts. Creu Roja, en cap cas sol·licita diners en efectiu als domicilis. Només s’acosten a les cases o pels carrers per intentar aconseguir socis o oferir els seus serveis a la gent. Les persones interessades a col·laborar amb les donacions a Ucraïna poden fer-ho contactant pels canals oficials de les diferents oenagés, on els donaran informació sobre com fer-ho. Els SMS, correus electrònics, les trucades al telèfon o a casa no són la manera d’actuar actual, per la qual cosa els usuaris han d’estar atents a no caure en les estafes.

 

 

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending