Dos equips andorrans i dos de la Seu vencen la competició de robòtica d’Andorra Telecom

La temàtica global d’aquest any ha estat l’ús sostenible del recursos energètics, aplicats a diferents àmbits com la llar o l’automoció

Un moment de la competició.
Un moment de la competició. andorra telecom

Un total de vuit equips han pres part aquest matí en la final de la World Robotic Olympiad (WRO) Andorra Telecom. Els equips 4M, Com tu, AVJip i AVFrankies, dos d’andorrans i dos de la Seu d’Urgell n’han estat els guanyadors. La temàtica global d’aquest any ha estat l’ús sostenible del recursos energètics, aplicats a diferents àmbits com la llar o l’automoció.

La prova, estructurada en quatre categories, WeDo, (per infants entre els 6 i els 10 anys), Start (per infants entre 7 i 12 anys), Elementary, (per infants entre 10 i 15 anys), i Junior (per infants entre 16 i 18 anys), s’ha distribuït en dues franges horàries. Així de 9h a 11h han competit les categories Elementary i Junior i d’11h a 13h ho han fet les categories Star i WeDo.

En la categoria WeDo l’equip guanyador ha estat AV Frankies de la Seu d’Urgell. El repte d’aquest any ha consistit en construir un robot per combatre els incendis forestals i rescatar les persones, portant-les a zones segures. A més, el robot també ha hagut  de plantar nous arbres per reemplaçar els arbres cremats. En la categoria Elementary l’equip guanyador ha estat l’equip Com Tu, integrat per dos joves d’Andorra. El repte ha consistit en modernitzar una casa.  El robot ha hagut de reemplaçar bombetes velles per noves, de baix consum i instal·lar panells solars al sostre, així com dispositius domèstics intel·ligents. Unes millores que ajudaran a reduir el consum d'energia de la casa i farà un millor ús de l'energia renovable. En la categoria Star l’equip guanyador ha estat l’equip AVJIP integrat per joves de la Seu d’Urgell. El repte ha esta el mateix que en la categoria Elementary però amb una normativa simplificada, més adaptada a la iniciació a la robòtica.

I finalment, en la categoria Junior l’equip guanyador ha estat 4M, integrat per tres joves d’Andorra. El repte d’aquesta any ha estat vinculat a l’automoció. Així la possibilitat de carregar un cotxe elèctric mentre estan aturats ha estat el repte proposat. En el mateix, el robot ha de recollir els cotxes a l'entrada d'un pàrquing intel·ligent i portar-los a la plaça correcta, segons el tipus de cotxe. Després, el robot de distribuir bateries per carregar cotxes híbrids i elèctrics. Els guanyadors de les quatre categories participaran en la final espanyola de la WRO 2021 que tindrà lloc el proper mes d’octubre a la població de Salt (Girona).

Etiquetes

Comentaris

Trending