El despreniment que va danyar tres busos a Sant Julià arriba a la Batllia

Els fets van passar el febrer de l'any passat i l'amo dels vehicles reclama una indemnització

Un dels autobusos danyats.
Un dels autobusos danyats. Altaveu

El despreniment d'un bloc rocós en un terreny que va causar danys a diversos autobuso, el febrer del 2019, arriba a la Batllia. El propietari dels autobusos demana una indemnització. Tenia el terreny llogat i el propietari no va donar part a l'asseguradora assegurant que l'accident era responsabilitat del Govern. Tot i que a la muntanya hi havia instal·lada una xarxa de protecció, el pes i la força del bloc van fer que aquesta es trenqués, impossibilitant així la seva aturada​.

En aquest any i mig després de l'accident, la companyia d'autobusos va ser adquirida per un altra empresa i en el terreny hi ha cotxes de segona mà d'un concessionari de Sant Julià de Lòria. Tot i els mesos que han passat l'amo de la companyia vol cobrar pels desperfectes ocasionats en els tres vehicles. El que estava aparcat més a prop de la vessant va ser el que va patir danys més importants.

 El bloc, d'unes deu tones, es va partir en el moment de l'impacte, generant desperfectes a tot el lateral del vehicle i encastant-se al maleter. Aquest bus de 55 places era un dels que més treballava de l'empresa, que utilitzava aquell terreny des de feia uns quinze anys i sense cap problema.

La sort va fer que el moment de la baixada del roc no hi hagués ningú a la zona ja que sovint els empleats treballaven fins passades les nou de la nit per deixar en condicions els vehicles. L'empresa va haver d'utilitzar l'autobús de reserva i llogar-ne un altre per poder continuar donant el servei habitual.

Comentaris (3)

Trending