La demanda d’abonaments gratuïts de bus exhaureix les targetes grogues i se’n donen de blanques

La setmana passada ja se n'havien repartit més de 6.400 i encara se'n van fent tot i que l'afluència a l'estació nacional ha anat baixant

La gent fent cua per sol·licitar l'abonament gratuït de bus.
La gent fent cua per sol·licitar l'abonament gratuït de bus.

L'alta demanda d'abonaments gratuïts de bus ha acabat amb l'estoc de les targetes grogues i s'ha hagut de recórrer a les blanques on es posa el nom de l'usuari amb un retolador. L'abonament funciona des del passat dia 1. Tot i això, des del dijous 23 de juny ja es podia aconseguir tant a través de l'app MOU_T_B com presencialment a l'estació nacional d'autobusos, a Andorra la Vella.

L'abonament gratuït esta dirigit a residents d'entre 3 i 64 anys que no en disposin ja d'un subvencionat per Govern com pot ser Bus Jove o targeta Blava. Es descarten als jubilats d'aquesta mesura perquè amb la targeta magna ja gaudeixen de l'accés gratuït al transport públic. Els darrers dies s'han originat llargues cues a l'estació nacional. Segons va explicar el Govern la setmana passada, ja s’havien entregat més de 6.400 abonaments, 1.793 (28%) lliurats per via digital a través de l’aplicació Mou_T_B i 4.607 (72%) per canal presencial. Si es comparen aquestes dades amb una mitjana dels abonaments venuts durant els darrers mesos, i des de la rebaixa del preu a 30 euros, s’han entregat un 68% més d’abonaments en l’actualitat. 

La mitjana en vendes mensuals de l’abonament abans de la gratuïtat era de 3.800 abonaments/mes. Si es compara amb el mes de juny del 2021, el creixement es dispara fins al 3.500%, ja que el mes de juny de l’any passat es van vendre 175 abonaments mensuals.

Etiquetes

Comentaris

Trending