Deixen l'entorn del refugi de Collet Martí ple de deixalles

L'incivisme esta sent una constant a la muntanya aquests darrers mesos i, especialment, amb el desconfinament

La deixalla tirada pels entorns del refugi.
La deixalla tirada pels entorns del refugi.

L'entorn del refugi de Collet Martí ha aparegut aquest dissabte ple de deixalles, com ampolles de plàstic, llaunes o papers. El refugi està situat a la parròquia de Sant Julià de Lòria i és accessible amb un vehicle 4x4 per una pista forestal des del coll de la Gallina.

El desconfinament ha portat més gent a la muntanya encara que no tothom respecta les normes cíviques i de convivència. És el cas d'aquest refugi, lloc de pas d'excursionistes ja que si pot arribar pel camí que surt des del costat de la Inspeccio Tècnica de Vehicles, des de Bixessarri, o des de Canòlich. El refugi no està guardat i al seu voltant hi acostumen a péixer cavalls i vaques.

Deixalles a terra al costat del refugi Collet Martí.

Tot i el cartell que hi ha a l'entrada del refugi que recorda que les persones que l’utilitzin hauran de deixar-lo en el mateix estat en el qual l’han trobat i reposar la llenya que s’hagi gastat i, la presència, de paperes, la brutícia s'acumula als seus voltants i a l'interior. Des de fa ja alguns mesos hi ha hagut queixes per festes organitzades en refugis que han quedat malmesos i plens d'escombraries.

Brutícia al voltant del refugi de Collet Martí.
Brutícia al voltant del refugi de Collet Martí.

 

Comentaris (5)

Trending