La Serenalla tanca la tercera edició amb un balanç molt positiu i la consolidació del format

L'afluència de públic ha estat nombrosa durant els quatre dies i de cara a l'any vinent es farà més incidència en la promoció turística

Comentaris

El darrer debat de l'Àgora de la Serenalla ha parlat de salut i benestar.
El darrer debat de l'Àgora de la Serenalla ha parlat de salut i benestar. SERENALLA

La tercera edició de la Serenalla s'ha tancat aquest diumenge a la Massana amb un altra afluència de públic durant els quatre dies. El conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Josep Maria Garrallà ha dit que "en el context actual necessitem espais de diversió i convivència. Agraïm la feina dels organitzadors i dels responsables dels estands per la qualitat de l’oferta i també a tots els assistents per haver-se adaptat a les mesures sanitàries".

El conseller ha destacat que tot i que l’afluència ha estat molt alta durant els quatre dies, en cap moment no s’ha hagut de tancar el recinte per aglomeracions. El topall màxim, segons els protocols sanitaris, eren de 1.200 persones. A les hores punta el nombre d’assistents ha estat d’un miler. “D’una banda, el fet que a la Serenalla s’hi puguin fer moltes coses a l’hora fa que els visitants es reparteixin pels diferents espais; d’altra banda, hem fet promoció a escala local, perquè la gent del país pogués gaudir d’un esdeveniment de qualitat a l’aire lliure, tot i que també hi havia alguns turistes. De cara la pròxima edició, si la situació ho permet, farem més incidència en la promoció turística”, ha assegurat Garrallà. 

L’equip organitzatiu agraeix la implicació de tothom que s’ha bolcat a fer difusió de l’esdeveniment a través de les xarxes, cosa que ha permès arribar a milers de persones. La coordinadora de la Serenalla, Isabel Rodrigo, ha assegurat que “el principal repte era la satisfacció dels visitants. No només volem que vingui molta gent sinó que el més important és que el visitant visqui experiències i se’n vagi satisfet”. 

L'útima Àgora de la Serenalla 2021 ha estat dedicada a la salut, les teràpies alternatives, el coneixement personal i el benestar. Ha estat moderada per l’artista i apassionada en salut holística, Eva Martínez. Els ponents han defensat les teràpies no alternatives sinó complementàries i han criticat els protocols mèdics que tracten tots els pacients per igual. El debat sobre salut i benestar ha acabat amb una mirada holística on es té en compte les particularitats de cada individu. Laura Llacuna, psicòloga i terapeuta a Psico-Diseño Humano ha assegurat que “les nostres aures personals desapareixen quan estem en grup, per això és essencial conèixer el nostre disseny humà, per trobar el nostre lloc a la societat i evitar sentir-nos anul·lats Tura Ferré, per la seva part, doctora en bioquímica i terapeuta  experta en olis essencials ha explicat que “tot va començar quan vaig descobrir que un oli essencial podia canviar el meu estat d’ànim. Però els olis també influeixen en el camp físic, mental i energètic".

Un altre dels ponents, el doctor en antropologia mèdica i salut de la Universitat Rovira i Virgili, Martín Correa-Urquizar ha indicat que "hem de prendre consciència que som cultura per millorar la relació amb el nostre entorn. Altrament, davant d’una malaltia, la cultura i l’estigma ens pot fer sofrir més que la pròpia malaltia".

Comentaris (1)

Trending