La Creu Roja estrena els centres de dia d'Andorra la Vella i Sant Julià que comencen amb nou usuaris

La previsió és que la xifra augmenti durant els pròxims dies en un servei que la ministra d'Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés ha qualificat de "molt necessari"

Comentaris

Autoritats i membres de la Creu Roja després de la inauguració a Sant Julià de Lòria.
Autoritats i membres de la Creu Roja després de la inauguració a Sant Julià de Lòria. COMU SANT JULIÀ DE LÒRIA

La Creu Roja ha inaugurat aquest dilluns els centres de dia d'Andorra la Vella, situat a Santa Coloma, i de Sant Julià de Lòria. L'estrena ha comptat amb nou usuaris. La xifra augmentarà en els pròxims dies i s'espera que el mes vinent superin la quinzena. L'objectiu de les instal·lacions és millorar la qualitat de vida de la gent gran.

Els actes han comptat amb la presència del Copríncep Episcopal, Joan Enric Vives; la ministra d'Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés; els cònsols d'Andorra la Vella i de Sant Julià de Lòria, Conxita Marsol i Josep Majoral, i del president de la Creu Roja andorrana, Josep Pol. Els assistents han assenyalat la importància de la posada en marxa dels dos centres.

Cada centre obre de 9 del matí a 6 de la tarda. A primera hora, els usuaris arriben amb el transport sociosanitari de la Creu Roja, esmorzen i prenen la medicació i, posteriorment, després de les activitats, també dinen i berenen. Entre els professionals sanitaris que els atenen, hi ha fisioterapeutes, dos auxiliars d'infermeria, una terapeuta ocupacional, una infermera i el coordinador, Jorge Pérez. La gestió del centre és de la Creu Roja, però Afers Socials és qui decideix quina persona hi pot accedir i quina no. Les places són concertades, de manera que l'administració assumeix al voltant del 50% del preu del servei

El centre d'Andorra la Vella es troba al costat de la seu social de la Creu Roja, a l'avinguda Santa Coloma, mentre que el centre major de Sant Julià comparteix edifici amb el centre d'atenció primària i la Llar de Lòria a l'edfici Glòria de la Plaça Major.

 

 

Comentaris (3)

Trending