Crear robots que fan de cambrer: la darrera empresa que promou Andorra Telecom

Macco Robotics s’instal·la a la incubadora d’start-up que la parapública té a la Massana i el seu CEO assegura que les creacions de la firma no arriben per treure llocs de treball sinó per permetre que les persones deixin de fer feines repetitives per d’altres que aportin més valor

Un dels robots cambrer de Macco.
Un dels robots cambrer de Macco. macco

Crear robots que fan les funcions de cambrer. A això es dedica la darrera empresa que ha decidit acollir Andorra Telecom al seu viver d’start-up. Des de l’empresa Macco Robotics s’assegura que els seus ‘fills tecnològics’ no arriben per substituir o prendre el lloc de treball a ningú, sinó per facilitar que les persones puguin dedicar-se a tasques de més valor afegit que les que tenen un component repetitiu.

El CEO de Macco Robotics, Víctor Martín, ha presentat avui, en una roda de premsa telemàtica, la nova start-up que s’allotja al NIU d’Andorra Telecom. Es tracta d’una proposta que dona solució a una demanda que ha crescut de forma exponencial durant la pandèmia de la Covid-19 en el sector de la restauració. “La necessitat d’un lliurament sense contacte i garantir a la vegada la seguretat i una bona experiència als clients, han fet créixer les demandes dels nostres robots”, ha explicat Martin. Uns robots que segons paraules del CEO de Macco Robotics “preparen i serveixen aliments i begudes, que porten comandes des de la cuina fins al taulell o la taula, que desinfecten espais, etcètera”.

Amb aquesta tecnologia, ha afegit Martin, s’assoleix una automatització col·laborativa i efectiva entre robots i la resta de dispositius. Des de la start-up ressalten també que els robots no arriben per treure llocs de treball sinó per permetre que les persones deixin de fer feines repetitives per d’altres que aportin més valor. Miquel Gouarré, responsable del NIU, a més de donar la benvinguda a la nova startup, ha remarcat que un dels punts forts de la solució que ofereix Macco Robotics “és que permet recopilar una gran quantitat de dades en relació al negoci i al servei, unes dades que són de gran valor per a la presa de decisions de l’establiment”.

Es tracta d’un projecte que ha rebut una gran quantitat de premis entre els que destaquen els lliurats pel Rotary Club (2019), la Razón, Premio Luz (2016), Premio Europeo a la Gestión e Innovación Empresarial (AEEC). El motiu que ha portat a Victor Martin a instal·lar-se al NIU d’Andorra Telecom ha estat, principalment, poder completar la fase de finançament per seguir creixent i poder abastir l’altíssima demanda que tenen en aquests moments i que es preveu vagi augmentant en els propers anys. Amb aquesta son ja cinc les start-ups que han entrat a formar par de l’ecosistema de la incubadora/acceleradora d’Andorra Telecom aquest 2021.

Etiquetes

Comentaris

Trending