Correos posa a la venda dos segells especials per a Andorra

Es podran adquirir durant avui i demà a l’oficina principal de la capital, un d’ells està dedicat a l’escultura en acer de Mauro Staccioli i l’altre, al Museu Postal

Imatge dels dos segelles de Correos
Imatge dels dos segelles de Correos

Correos ha posat a la venda dos segells autoadhesius especials per a Andorra. Avui, dia 22, i demà 23 de juny es podran adquirir a l’estafeta temporal ubicada a l’oficina principal, al carrer Joan Margall, número 10. Un d’ells està dedicat a l’escultura en acer de Mauro Staccioli i l’altra, al Museu Postal i la primera carteria del país.

Al segell que representa l’escultura en acer de Mauro Staccioli, es reprodueix la imatge de la circumferència. Està considerada símbol de la perfecció i de l’eternitat. És, en aquest espai, una finestra al paisatge que l’envolta i que juga amb la llei de la gravetat, perquè està col·locada com si estigués a punt d’iniciar al descens per la vall.

D’altra banda, l’altre segell reprodueix la imatge de la primera carteria d’Andorra. Al final del segle XIX, les cartes que arribaven de la Seu d’Urgell o de l’Hospitalet es deixaven a l’Hostal de cal Calones d’Andorra la Vella, que feia les funcions d’una carteria, sota la responsabilitat de Tomàs Rossell. Un testimoni de l’època descriu l’oficina en un racó del menjador, amb la vidriera de l’Hostal plena de cartes sense reclamar, fet que posa de manifest les limitacions i l’abast del servei a les valls.

Comentaris

Trending