Correos dedica un segell a l’artista Judit Gaset

L’obra triada ha estat ‘Refugi de la memòria oblidada’ i el timbre s'inclou en la sèrie Art Contemporani

Judit Gaset, Leire Díez i Montserrat Planelles durant l'acte d'aquest dimecres a Encamp.
Judit Gaset, Leire Díez i Montserrat Planelles durant l'acte d'aquest dimecres a Encamp. CORREOS

Correos ha presentat un segell dedicat a Judit Gaset Flinch a la seu del Ministeri de Cultura, a Encamp. A l'acte han assistit la directora de Promoció Cultural i Política Lingüística, Montserrat Planelles, i la directora de Filatèlia de Correos, Leire Diez, En finalitzar l'acte s'ha procedit al tradicional mata-segellament d'honor. El segell dedicat a Judit Gaset Flinch forma part de la sèrie Art Contemporani, que en ocasions anteriors s'ha dedicat a artistes andorrans com Zoe (Eva Martínez), Jordi Casamajor, Miquel Mercè, etc.

Aquest any s'ha triat per a aquesta sèrie una obra de l'artista Judit Gaset Flinch titulada 'Refugi de la memòria oblidada'. Gaset neix el 9 de setembre de 1963 a la Seu d'Urgell en una família modesta de treballadors. I malgrat que no hi ha tradició artística, hi ha sensibilitat per l'estètica, sobretot per part de la mare.

WhatsApp Image 2023 05 17 at 18.35.01

En aquests més de trenta anys de carrera professional passa per diverses etapes artístiques: figuratiu, abstracte i conceptual. I aquesta evolució és fruit de diversos factors: les circumstàncies personals, l'evolució artística i la necessitat de no repetir-se.

No s'obsessiona que el públic entengui el seu art perquè no creu que calgui trobar un sentit a la seva obra. Assegura que sovint cal deixar-se portar per les emocions que transmeten. Acumula més de seixanta exposicions, tant individuals com col·lectives. El fang és un dels seus materials preferits ja que és molt modelable per treballar.

Etiquetes

Comentaris

Trending