El Consell d’Europa difon el Pla Nacional de la Infància i l’Adolescència d’Andorra

Ha creat cartells i vídeos, un material que servirà perquè Govern continuï treballant les polítiques destinades a aquest col·lectiu

Comentaris

El cartell que el Consell d'Europa ha creat del PNIA.
El cartell que el Consell d'Europa ha creat del PNIA.

El Consell d’Europa ha mostrat el seu suport al Pla Nacional de la Infància i de l’Adolescència mitjançant l’elaboració de material de suport físic i audiovisual per a la seva promoció. Amb els cartells i vídeos que ha creat, el Govern continuarà treballant als centres educatius amb els infants i adolescents les polítiques destinades a aquest col·lectiu.

El Consell d’Europa ha elaborat cartells i vídeos per difondre el Pla Nacional de la Infància i l’Adolescència d’Andorra amb la col·laboració de l’Associació Lectura Fàcil i les aportacions amb aportacions d’un grup de representants infants i adolescents del país. Un material que servirà perquè Govern continuï treballant les polítiques destinades a aquest col·lectiu als centres educatius.

El PNIA, que va ser presentat el setembre del 2022, té com a eix prioritari vetllar pels infants i adolescents en l’exercici dels seus drets i protegir-los davant tota classe de desemparament, risc o maltractament. El pla va ser desenvolupat a través d’un ampli procés de consulta i participació de tots els actors; implicant directament a infants i adolescents, representants tècnics de les diferents administracions que treballen amb aquest col·lectiu, dels col·legis professionals, de les associacions i de la comunitat educativa i d’afers socials. A més, es va comptar amb l’acompanyament del Consell d’Europa.

D’aquest treball va sorgir un projecte que es regeix per quatre principis, que estan presents a tot el pla: l’interès superior de l’infant, la inclusivitat i universalitat dels serveis, la coordinació i participació entre tots els actors, i l’entorn digital en totes les estratègies.

Etiquetes

Comentaris

Trending