El confinament dispara les converses telefòniques

La crisi del coronavirus va incrementar considerablement els minuts al telèfon i ara, encara que el temps s’ha reduït, continua per sobre de les dades registrades l'any passat

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

L’aparició del coronavirus i el confinament per evitar la seva propagació van incrementar el flux de trucades telefòniques a Andorra. Segons les dades d’Andorra Telecom, es va arribar als gairebé 14 milions de minuts al maig. Ara, encara que la xifra ha baixat fins als 10 milions, més o menys, continua per sobre del temps emprat pels habitants del país respecte a l’any passat.

Durant els primers sis mesos de l'any 2020, en comparació amb el mateix període del 2019, hi ha una variació percentual positiva del 19,9% en el tràfic telefònic en minuts sense Internet. Això és degut al fet que el tràfic nacional té una variació del +33,6% i el tràfic internacional del -2,8%. Desglossat per mesos, el tràfic telefònic va registrar 8,66 milions de minuts al febrer, 12,03 milions al març, 11,86 milions a l’abril, 13,97 milions al maig i 11,61 milions al juny. L’any passat en cap cas es va arribar als 9 milions de minuts.

Pel que fa al mes de juny, el tràfic telefònic (inclòs l’internacional) en minuts representa una variació percentual positiva del 26,0% respecte al mateix període de temps l’any anterior.  El tràfic nacional, el 71,9% del total, equival a un increment del 42,6% respecte al juny passat. Els abonats es van situar en 48.058 als serveis de telefonia fixa i 85.897 als serveis de telefonia mòbil.

Quant al tràfic per internet durant el juny se situa en 5,71 milions de gigabytes, fet que representa una variació percentual positiva del 26,3% respecte a l’any anterior.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending