Els comuns organitzen activitats extraescolars amb grups reduïts a partir de la setmana vinent

Una de les mesures més destacables l’ha pres el comú d’Escaldes-Engordany, el qual donarà prioritat als alumnes censats a la parròquia per adquirir una plaça als seus serveis

Escolars entrant al col·legi el passat mes de juny.
Escolars entrant al col·legi el passat mes de juny. Comú d'Andorra la Vella/ Tony Lara

La represa del curs educatiu comporta, també, el començament de les activitats extraescolars. Des dels diferents comuns del Principat, és costum que s’organitzin un ventall d’iniciatives perquè els infants i joves residents gaudeixin i aprenguin a parts iguals. Enguany, però, algunes s’han vist ajornades per l’esclat de la crisi sanitària i la necessitat d’adaptar les activitats a les mesures sanitàries establertes per part de Govern per evitar la propagació de la Covid-19.

D’acord amb els protocols sanitaris establerts, la planificació de les activitats organitzades per part dels comuns planteja noves complicacions i nous reptes. El més destacat és l’establiment d’aforaments delimitats. En aquest sentit, el comú d’Escaldes-Engordany -per exemple- “s’ha vist obligat a donar prioritat als nens i alumnes que hi ha censats a la parròquia i, en cas que restin places, donar cabuda també als nens escolaritzats en centres d’Escaldes”, segons afirmen fonts comunals.

De moment, els comuns estan treballant per a encaixar a totes les iniciatives els protocols sanitaris i que el màxim nombre de nens puguin començar a realitzar-les de forma segura

Les activitats extraescolars es contemplen en tres àmbits: infància, amb els espais de lleure; cultura, com ara tallers d’art, música, tèxtil o dansa i esports. De moment, els comuns estan treballant per encaixar a totes les iniciatives els protocols sanitaris i que el màxim nombre de nens puguin començar a realitzar-les de forma segura entre finals de setembre i principis d’octubre.

En aquest sentit, la parròquia de Sant Julià de Lòria començarà les classes de l’escola d’art el 14 de setembre i, més endavant, el centre cultural i l’esportiu acolliran diferents iniciatives. En la mateixa línia, la Massana arrancarà el 28 de setembre amb l’escola de música i el 5 d’octubre amb les classes de natació. Canillo també donarà el tret de sortida el 28 de setembre amb dansa, pintura, música, anglès o ioga. Les parròquies restants encara han de definir la seva programació.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending