El comú de Sant Julià admet “mala organització” en una cavalcada que va acabar sent “catastròfica”

La manca de celeritat en el repartiment de caramels va comportar que semblés que no n’hi havia i tampoc no va funcionar adequadament la megafonia de les carrosses

Noies esperant amb bosses el pas de la cavalcada a Sant Julià, aquest dijous.
Noies esperant amb bosses el pas de la cavalcada a Sant Julià, aquest dijous. COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

Allau de crítiques -i més i tot- a la cavalcada reial de Sant Julià. I admissió de responsabilitats per part del comú de Sant Julià, que organitza la vetllada màgica a través del departament de Cultura. Els responsables de l’organització han reconegut que “hi va haver un problema de mala coordinació” que va fer que “ens quedéssim curts de caramels al carrer” i que s’hagués d’improvisar per salvar una jornada que, amb tot, va ser “catastròfica”.

Als màxims dirigents comunals van ser testimonis en primera línia del malestar que va comportar la “descoordinació” que hi va haver. També és cert, admet la cònsol menor de la parròquia, Mireia Codina, que “hi va haver molta gent”. Però això no treu que hi va haver un cúmul d’errors que va fer que realment el seguici fos pobre i sense el nivell mínim d’atractiu que se li pressuposa. El principal problema va raure en la manca de celeritat en el repartiment de caramels.

Codina explica que era volgut el fet que no es llancessin caramels des de les carrosses. Però, certament, aquest fet va sorprendre molts infants i no tan infants que van acudir al recorregut amb bosses per aplegar caramels. La idea, ha explicat la cònsol menor, era seguir el que s’ha fet arran de a pandèmia: espaiar el llançament de caramels i convertir-los en punts de lliurament ‘controlat’. “No volem potenciar el llançament de caramels”, ha admès la segona mandatària comunal laurediana. I això és així per “un tema de seguretat i per no fomentar el descontrol”.

cavalcada
Una de les carrosses lauredianes.

Per aquest motiu, es van establir tot un seguit de punts des dels quals s’havien d’anar lliurant els caramels als assistents. Segons Codina, de caramels n’hi havia, el problema va ser que “no es va ser prou àgil a l’hora de reposar els punts a mida que es quedaven sense provisions. I ja se sap que la gent els caramels els vol en el moment que passen els Reis, no pas després”. Es va haver d’anar improvisant i aquells infants que van anar amb posterioritat al trajecte a trobar-se amb els Mags d’Orient sí que van tenir caramels i llaminadures per a tots ells.

“Va ser catastròfic”, ha reconegut Codina, que ha assegurat que ja aquest dijous al vespre, durant la cavalcada mateix, les crítiques ja els van ploure al damunt i és comprensible que així fos vist el que va succeir. Per acabar-ho d’adobar, explica també la cònsol responent a alguna de les moltes crítiques rebudes, la música de les carrosses pràcticament no se sentia i els altaveus en molts casos fallava. A més, es va haver de córrer per posar música d’ambientació nadalenca per la megafonia de la plaça de la Germandat, final del trajecte, perquè tampoc s’havia previst d’inici.

Comentaris (70)

Trending