Els comerciants veuen en la reducció de lloguers i de despeses de personal l'únic remei a la crisi

S'ha plantejat a Govern que assumeixi una part més important del 75% del sou de les persones que estan en suspensió temporal de contracte, i que la part empresarial no sigui a fons perdut

Comentaris

Un  moment de la reunió comerciants-Govern.
Un moment de la reunió comerciants-Govern. SFGA/ C.ESTEVE

El cap de Govern, Xavier Espot i el ministre de Presidència, Economia i Empresa,Jordi Gallardo amb els representants de l’Associació Eix Central i la Cambra de Comerç que han expressat els seus neguits amb la situació que es viu per la pandèmia de coronavirus. Veuen en la reducció dels lloguers i de les depeses de personal les úniques sortides per fer front a la crisi.

Les restriccions de mobilitat i la manca de turisme ha deixat el sector comercial molt tocat i així ho han manifestat els representants del comerç en la reunió que han mantingut aquest divendres amb Govern. Demanen allargar, com a mínim, fins al 30 de juny el termini per recuperar les hores pagades i no treballades durant aquest any i les vacances meritades. S'ha plantejat a Govern que assumeixi una part més important del 75 del salari de les persones que estan en suspensió temporal de contracte, i que la part empresarial no sigui a fons perdut.

Pel que fa a les rendes dels locals, demanen que es recuperi una mesura ja adoptada durant la crisi econòmica del 2009 que consisteix en la supressió del preavís i la indemnització per resolució anticipada dels contractes de lloguer de locals per a negoci, que serviria per incentivar de forma real la renegociació de contractes. Han demanat que s'allargui la rebaixa dels lloguers comercials, que s'acaba el 31 de març. Les vendes, en el cas de l'Eix Central, han caigut un 30% i l'afectació en els resultats de les empreses suposa una davallada del 60%.

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending