Els col·lectius ciclistes valoren molt positivament la tornada del Tour a Andorra

Marsol no ha volgut desvelar on acabarà exactament l’esdeveniment esportiu, però si ha recordat que l’última vegada que el Tour va arribar a Prat de la Creu va ser molt espectacular

Sortida de la 10a etapa del Tour de França 2016 des d'Escaldes-Engordany.
Sortida de la 10a etapa del Tour de França 2016 des d'Escaldes-Engordany. SFGA/JAViladot

Els col·lectius ciclistes del Principat han valorat molt positivament la notícia de l’arribada d’una de les etapes del 2021 a Andorra i l’inici de la següent des del Pas de la Casa. La Federació Andorrana de Ciclisme (FAC), Andona Club i l’Agrupació Ciclista Andorrana (ACA) han destacat la importància del fet que un esdeveniment d’aquestes característiques faci estada durant tres dies al país i han avançat que, si la situació sanitària ho permet, organitzaran diferents iniciatives relacionades amb la competició.

Davant les crítiques que es van donar ahir -per part de la cònsol menor d’Ordino, Eva Choy, per exemple- perquè la quinzena etapa del Tour arribarà en baixada, la presidenta d’Andona Club, Xary Rodríguez ha defensat que “és una oportunitat per visibilitzar encara més el ciclisme i proporcionar vida a la ciutat, pot tindre molta emoció”. “El nostre club està a la Massana i ens hauria agradat que l’etapa finalitzés al port de Cabús, però no ens disgusta l’opció escollida. Encara queda molt però és l’excusa perfecta per organitzar una sortida oficial des d’Andona”, ha afegit.

Froome, Porte i Quintana pujant a Arcalís l'any 2016.

Relacionat

Andorra la Vella acollirà l'arribada d'una etapa del Tour 2021

En la mateixa línia, el president de la FAC, Gerard Riart també ha declarat que la notícia és bona tant pel món del ciclisme com pel país. “Potser hauria agradat més una arribada en un port de muntanya, a Beixalís per exemple, que és molt maco, però a la capital també pot ser vistosa. A més a més, afavorirà al comerç.” Preguntat per si preveuen alguna sortida, Riart ha avançat que abans o després de l’esdeveniment organitzaran alguna trobada.

Per últim, el president de l’ACA, Toni Iglesias si ha lamentat que l’etapa s’acabi en baixada. “Una prova exigent amb un final com aquest perd emoció. La fa descafeïnada. Si bé pot visibilitzar el món del ciclisme, jo sóc partidari de finalitzar a un port de muntanya. Valoro més la dificultat”, ha subratllat.

Marsol, satisfeta amb el format

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol ha destacat que “és un bon moment perquè el Tour arribi a la capital” i no ha volgut entrar a valorar on seria més adequat que finalitzés l’etapa, defensant que “l’important és que arribi a Andorra”. La dirigent no ha volgut desvelar on acabarà exactament l’esdeveniment esportiu, però si ha recordat que l’última vegada que el Tour va arribar a Prat de la Creu va ser molt espectacular.

Etiquetes

Comentaris

Trending