Un col·lectiu feminista francès demana a Macron que intercedeixi per Vanessa Mendoza Cortés

Li ha enviat una carta perquè, com a Coprincep, parli amb el Govern pel tema de l'avortament i per la persecució a militants feministes

Un acte del col·lectiu a Perpinyà.
Un acte del col·lectiu a Perpinyà. Collectif Droits des Femmes 66

El col·lectiu Droits des Femmes 66, que agrupa diverses entitats i organitzacions sindicals dels Pirineus Orientals, ha enviat una carta al president de França i Copríncep d'Andorra, Emmanuel Macron perquè intercedeixi en el cas de la presidenta de l'associació Stop Violències, Vanessa Mendoza Cortés.  En la carta sol·liciten que demani al Govern d'Andorra pel tema de l'avortament  i que deixi de perseguir militants feministes.

El col·lectiu recorda que el desembre del 2019, Vanessa Mendoza Cortés va detallar en un comitè de l'ONU les seves preocupacions pel que fa als drets de les dones a Andorra, particularment pel que fa esment al dret a l'avortament. Després d'aquesta compareixença va ser denunciada pel Govern per acusacions falses i va declarar a la Batllia el passat 17 de febrer. Pot ser condemnada a quatre anys de presó i a 30.000 euros de multa.

Droit des Femmes 66 està formada per: APEX, ASTI, Attac, Cfdt, CGT, CNT, EELV, Femmes Solidaires, FSU, LDH, Lgtbi+66, Idemgenre, MRAP, MFPF, NPA, PCF, PG, i Solidaires.

Comentaris (1)

Trending