Els clients de la MAIF a Andorra es queden sense assegurança a partir de l’1 de gener

Abans de la seva fallida, Assegurances Generals gestionava els contractes de la mútua francesa a qui l’AFA ha anunciat que la llei no permet que recondueixin la col·laboració amb una altra companyia del país

Cartell d'una agència de la MAIF.
Cartell d'una agència de la MAIF. MAIF

La fallida d'Assegurances Generals deixa sense cobertura, a partir de l'1 de gener els assegurats de la MAIF, una mútua francesa que dona cobertura als docents d'aquell país que treballen a Andorra. Han rebut una carta amb data 21 d'octubre on se'ls explica la situació i que podran continuar assegurats amb la MAIF.

La direcció de la MAIF ha mantingut contactes amb l'Autoritat Financera Andorrana (AFA) i la resposta ha estat que la llei impedeix que puguin reconduir amb una altra asseguradora el mateix tipus de col·laboració que hi havia amb Assegurances Generals. Per aquest motiu els fins ara clients de la MAIF i de la companyia andorrana hauran de buscar una altra asseguradora.

La MAIF ha estudiat les propostes que fan les companyies del Principat i creu que la millor oferta és la de Multisegur Assegurances. Cal tenir en compte, que en tractar-se d'una mútua, les tarifes per assegurar el cotxe o l'habitatge són força més baixes que la de les companyies andorranes. Des de l'intersindical de docents francesos s'estan fent gestions amb diverses companyies per avaluar les millors propostes, tenint en compte que són uns 250 clients.

El 17 d’octubre del 2019, l’administrador especial nomenat per l’AFA va presentar davant de la Batllia la sol·licitud de cessació de pagaments d’Assegurances Generals. Aquesta demanda, justificada per la impossibilitat de l’entitat de fer front als deutes exigibles, tenia per objectiu la protecció dels interessos dels assegurats de l’entitat asseguradora, segons va informar l'AFA. Així, mitjançant edicte de data 2 de desembre, publicat al BOPA extra número 105, del 4 de desembre del 2019, l'organisme va comunicar que, per aute de data 26 de novembre, es decretava la cessació de pagaments i fallida de la societat Assegurances Generals.

Comentaris

Trending