Clam perquè la fiscalia emprengui accions d’ofici contra ‘Ferrariman’

(AMB VÍDEO) La fanfarroneria amb què es mostra a les xarxes socials l’empresari que ‘publicita’ infraccions al volant exaspera la policia

Una de les moltes imatges que l'empresari penja a les xarxes.
Una de les moltes imatges que l'empresari penja a les xarxes. @XAVI.CABALLOL

L’actitud i el comportament desafiant amb què es mostra l’empresari Xavier Caballol tot fent gala de la seva conducció com a mínim al límit del permès i, en moltes ocasions, suposadament, superant allò que està tipificat al Codi de circulació, està causant una forta indignació en diversos sectors de la població. Fins al punt que en alguns àmbits s’estan fent contactes per mirar que la fiscalia actuï d’ofici contra qui s’ha passat a conèixer com a ‘Ferrariman’.

Després d’una primera tanda de vídeos penjats en xarxes socials, la policia va intervenir i, per la via administrativa, li va imposar una sanció econòmica i li va retirar el carnet durant dos mesos per conducció temerària. Per ara, i si no es posa en risc terceres persones, la conducció temerària és una infracció no tipificada com a delicte penal, encara que això hauria de canviar en pocs mesos. Una vegada recuperat, suposadament, el permís, ‘Ferrariman’ hauria tornat a fer, presumptament, de les seves. Mostrant vídeos en què aparentment la seva conducció sembla ser com a mínim imprudent.

 

Aquesta circumstància està indignant una part de la ciutadania i ha causat estupor dins mateix de la policia, amb diversos funcionaris exasperats per no poder anar més enllà. D’aquí que una de les vies que s’exploren és que la fiscalia pugui ordenar la detenció d’aquest conductor per ser públicament un suposat perill per a la seguretat col·lectiva. A més -i més enllà de l’atac permanent als mitjans de comunicació que denuncien les seves infraccions- el seu comportament no ajuda en res, asseguren les fonts, no ajuda en res a difondre la necessitat d’una conducció responsable i adequada a la via per on es circula.

Caballol -i se cita el nom perquè no s’amaga pas de mostrar la seva identitat real- en la immensa majoria dels vídeos que ell mateix difon a través dels seus canals i xarxes socials circula per vies del Principat obertes al trànsit i per les quals roden o poden rodar altes conductors. De fet, en algunes de les imatges penjades a les xarxes abans de la primera sanció administrativa, es veien altres vehicles circulant en direcció contrària.

Comentaris (33)

Trending