Càritas prepara el nou servei d’atenció psicològica telefònica

Estarà emmarcat dins del programa de Suport i s’espera que pugui estar enllestit i en marxa al llarg del mes de juny

Número d'atenció psicològica de Càritas.
Número d'atenció psicològica de Càritas.

Càritas Andorrana ja prepara el nou servei d’atenció psicològica telefònica que va presentar fa uns dies. Està dirigit per a aquelles persones que viuen moments de crisis emocionals i no podem comptar amb cap altre recurs que respongui la seva necessitat. Està previst que s’iniciï al juny i consisteix en facilitar i agilitzar l’accés a un professional de la salut mental. Està emmarcat en el programa de Suport, que ha rebut un major nombre de demandes en aquest àmbit a causa de la pandèmia.

Les persones interessades en aquest servei poden posar-se en contacte trucant el telèfon gratuït 661070. Tot i això, també hi ha la possibilitat de fer-ho a través dels diferents canals de Càritas com el correu electrònic suport.andorra@andorra.ad o per whatsapp al mateix número de telèfon. Una vegada es posin en contacte el primer que es farà és una valoració de quina és l’orientació específica per a cada persona. En alguns casos, només caldrà suport puntual. En d’altres, en canvi, es tractarà de fer un seguiment psicològic. També es podrà derivar la persona a un servei especialitzat, sempre i quan hi estigui d’acord.

Presentació de la memòria anual de Càritas.

Relacionat

La demanda d’atenció psicològica a Càritas augmenta un 36% durant el 2021

El programa Suport té com objectiu promoure i millorar la qualitat de vida de les persones a través del suport psicològic o jurídic. Abans de la pandèmia l’atenció es centrava en oferir un acompanyament en situacions de separacions, dols, malalties o d’altres. Amb l’arribada de la pandèmia, el confinament i l’adopció de mesures de prevenció del contagi en els mesos posteriors, ha afectat a moltes persones que encara viuen episodis d’ansietat, depressió i d’altres malalties mentals derivades de la covid-19.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending