Càritas enviarà un tràiler amb ajuda humanitària a la frontera d’Ucraïna i Polònia

Els efectes del conflicte són devastadors i els primers de sofrir-los són la població civil i ja hi ha més de dos milions de refugiats segons l'ONU

Comentaris

Material pels refugiats d'Ucraïna dipositat aquest dimarts al matí a l'església de Sant Julià de Lòria-
Material pels refugiats d'Ucraïna dipositat aquest dimarts al matí a l'església de Sant Julià de Lòria- ALTAVEU

Càritas Andorrana enviarà un primer tràiler amb ajuda a Ucraïna. El vehicle anirà fins a la frontera d'aquest país amb Polònia per lliurar aliments i roba. Les donacions han estat nombroses així com la mobilització de voluntaris. La confirmació de la tramesa ha arribat aquest dimarts al matí. L'acció està liderada per Càritas Parròquial de Sant Julià de Lòria i el tràiler sortirà el pròxim dia 18.

El vehicle portarà les donacions de roba i aliments que s'han efectuat a diversos punts del país. També van a molt bon ritme els donatius econòmics que permeten invertir recursos materials i humans en programes de l’entitat i destinar-los a les persones més desfavorides. Les donacions obren la porta a la solidaritat amb les persones en situació de necessitat i permeten ajudar-les a millorar la seva situació.

  Els efectes del conflicte són devastadors i els primers de sofrir-los són la població civil. En els pròxims dies, Càritas Sant Julià anirà a recollir roba i aliments al Pas de la Casa i tot el material es guardarà en una nau industrial a Aixovall. El transport fins a Polònia es farà en un tràiler de Transports Areny i en logística del desplaçament hi col·labora una laurediana nascuda en aquell país.

Càritas fa anys que treballa a la zona d'Ucraïna i del Dombass. L’objectiu és donar suport a les persones que es troben enmig de la guerra, a més de garantir el retrobament amb els familiars i el transport a zones segures.

Segons les dades de l'Organització de Nacions Unides (ONU), més de dos milions de persones han fugit d'Ucraïna des de l'inici del conflicte bèlic, i algunes ONG estimen que pot arribar a haver-hi quatre milions de refugiats. La majoria ha migrat a Polònia o s'ha desplaçat des d'allà a altres països on tenen familiars. Però la tragèdia no acaba aquí, es calcula que 100.000 persones s’han desplaçat internament per Ucraïna. El Fons de les Nacions Unides per a la Infància estima que 7,5 milions d’infants es troben en perill arran del conflicte armat. 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending