Campanya a les xarxes per ‘obligar’ el Govern a fer consultes sobre qüestions d’impacte ciutadà

Els promotors de la iniciativa a través de la plataforma change.org posen d’exemple de projectes que haurien de sotmetre’s a referèndum la implantació de Grifols, la ubicació de l’heliport o la modificació de lleis “per beneficiar a particulars”

firmes
firmes

Un suposat col·lectiu que es fa denominar Andorra Consulta promou una campanya a través de les xarxes socials, i en concret via la plataforma change.org, que té com a objectiu recollir el màxim nombre de firmes possibles per adreçar-les al Govern amb el prec-exigència que qualsevol qüestió que tingui una repercussió ciutadana important sigui sotmesa a una consulta popular. Els promotors de la iniciativa posen d’exemple de projectes que haurien de sotmetre’s a referèndum la implantació de Grifols, la ubicació de l’heliport o la modificació de lleis “per beneficiar a particulars”.

En ‘l’exposició de motius’ de la iniciativa que defensa el “dret de participació en qüestions ciutadanes” que s’ha posat en marxa avui mateix i que tot just té un centenar de suports, s’hi explica que “davant el comportament autoritari per part del Govern d’Andorra en temes com la pretensió d’ubicació d’un laboratori d’experimentació immunològica de Grifols en un espai natural Reserva de la Biosfera de la Unesco; de la ubicació d'un heliport (privat) en una zona protegida per al gall de bosc i altres animals salvatges; de la modificació de lleis per beneficiar a particulars; de la creació de noves lleis destinades a beneficiar a particulars; de la modificació de l'ordenament territorial a la Vall del Madriu (Patrimoni de la Humanitat - Unesco), en benefici de particulars; i altres actuacions de similars característiques que tenen una afectació directa per als ciutadans d’Andorra”, l’executiu “té l’obligació legal, moral i ètica de consultar la ciutadania en temes d'importància cabdal per al present i futur del país i la seva població”.

El text que acompanya la petició de signatures, continua explicant que “per tal d'obligar al Govern d’Andorra a respectar els ciutadans, les lleis, les normatives i el més elemental sentit comú” cal recollir el màxim nombre de firmes possibles per tal de fomentar “el mecanisme de consulta popular”. Els promotors de la iniciativa asseguren que “el teu futur està a les teves mans. No permetis que et manllevin els teus drets. La teva paraula és un dret fonamental”. I mantenen també que en diferents qüestions l’administració està exercint amb “abús” i, per tant, cal firmar: “Fes que t’escoltin!”

Comentaris (7)

Trending