Campanya massiva a l’Arieja de firmes virtuals contra el laboratori de Grifols a Ordino

Els promotors de l’acció al portal ‘mesopinions’, que ja han recollit més de 17.000 signatures i no paren de rebre’n, temen “el transport de productes perillosos a les carreteres de la nostra bonica regió”

Una captura de pantalla de la campanya.
Una captura de pantalla de la campanya. ARXIU

Milers de francesos, suposadament de forma preeminent de l’Arieja, han donat suport de manera virtual a una iniciativa a través del portal ‘mesopinions.com’, una mena de ‘change.org', per mostrar la seva oposició al centre de recerca que Grifols pretén instal·lar a Ordino. Els promotors de la iniciativa ja duien recollides aquest vespre més de 17.000 firmes. I no paren de rebre’n. Temen els perills inherents a una instal·lació com la projectada al Prat de la Farga i danys que pogués causar el “transport de productes perillosos a les carreteres de la nostra bonica regió”.

El “no a la instal·lació del laboratori P3 de Grifols als Pirineus” se sustenta en el fet que l’equipament, suposadament, “treballa sobre bacteris i virus enmig d’una reserva de la biosfera als Pirineus” i “aviat serà a la vostra porta” perquè “s’establirà a Andorra, un país sense llei de bioètica i sense capacitat de reacció en cas de risc biològic o atac bioterrorista, i a les portes de l’Arieja”. Segons els promotors de la campanya opositora, “amb el ‘projecte Grifols’, Andorra somia ser la ‘Suïssa dels Pirineus’”.

Per als promotors de la campanya, “el transport de productes perillosos a les carreteres de la nostra bonica regió i la instal·lació d'un laboratori P3 que funcionarà contra virus i patògens a Andorra serà inexorablement perjudicial per al nostre entorn si no ens hi oposem”. Per aquest motiu demanen firmes que es volen trametre tant al Govern d’Andorra com a la seu de Grifols, per fer una “forta oposició visible i concreta per part dels ciutadans, de manera que aquest perillós projecte no es pugui dur a terme”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending