Campanya en línia per ajudar als malalts amb pell de papallona

La recaptació es donarà a l’ONG DEBRA d’Espanya, la qual destinarà els recursos a realitzar cures pal·liatives i tractaments psicològics als afectats

Una imatge de la iniciativa al Vide Dressing de la Massana l'any passat
Una imatge de la iniciativa al Vide Dressing de la Massana l'any passat

Una família del Principat està organitzant una ‘paradeta virtual’ a les xarxes socials amb l’objectiu de recaptar fons per a les persones que pateixen la malaltia coneguda com a pell de papallona. Les donacions aniran íntegrament a l’ONG DEBRA d’Espanya, la qual destinarà els recursos a realitzar cures pal·liatives i tractaments psicològics als afectats. Així doncs, a través de l’Instagram, es penjarà la roba i els accessoris que algunes botigues han donat per la causa i també restaran oberts a rebre qualsevol mena de donació.

Enguany s’ha optat per fer-ho d’aquesta manera perquè els esdeveniments on instal·laven la seva paradeta física altres anys s’han cancel·lat per evitar la propagació de la Covid-19. Concretament, la campanya s’organitza des de fa uns 4 anys perquè un dels familiars, malauradament, pateix l’afecció. Ara, gràcies a l’Associació de Malalties Minoritàries d’Andorra (AMMA), han guanyat més visibilitat.

La pell de papallona és una malaltia crònica, genètica i incurable que afecta la pell. Els que la pateixen acostumen a néixer amb butllofes molt grans als peus o les mans i, en molts casos, també es poden originar ferides a nivell intern, a l’esòfag, per exemple. En aquest sentit, accions com caminar o menjar poden arribar a ser extremadament doloroses.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending