La caminada virtual contra el càncer recapta més de 6.300 euros

Els organitzadors consideren “un èxit i una sorpresa totals” la bona resposta de la ciutadania, amb 737 samarretes adquirides, però lluny del rècord que es volia intentar assolir

La vicepresidenta de la Fundació Jacqueline Pradère, Cristina Urbiola, lliura el xec al presidet d'Assandca, Josep Saravia.
La vicepresidenta de la Fundació Jacqueline Pradère, Cristina Urbiola, lliura el xec al presidet d'Assandca, Josep Saravia. ASSANDCA

La primera Caminada Contra el Càncer de caràcter virtual, i la setena des que es va crear la iniciativa, ha tingut una participació que ha superat totes les expectatives. Fins al passat dia 10, en què es va tancar definitivament la venda, es van vendre 737 samarretes solidàries, que han permès obtenir 5.647,14 euros de recaptació, als quals cal sumar l’aportació de 700 euros de la Fundació Jacqueline Pradère, el que fa un total de 6.347,14 euros.

Enguany no s’ha batut rècord, però, atenent a les circumstàncies, els organitzadors consideren la xifra “un èxit i una sorpresa totals”. La Caminada Contra el Càncer, que des de fa set anys fa visible la malaltia reunint un gran nombre de persones pels carrers d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, s’hauria pogut no fer en no ser permeses les grans concentracions, però l’Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca) es va empescar una idea per salvar l’acte: seria virtual.

Qui hi desitgés participar hauria de comprar la samarreta als magatzems Pyrénées. El dia de la ‘caminada’, el diumenge 25 d’octubre, s’hauria de fer una foto amb la samarreta posada, allà on fos, per publicar-la posteriorment a Internet. No hi hauria una hora i un lloc on es trobaria tothom, sinó que cadascú aniria per lliure i l’efecte de taca d’oli es plasmaria a les xarxes. I així ha sigut. El mosaic amb les fotografies dels participants es pot veure al web d’Assandca.

Quins són els motius de l’optimisme dels organitzadors? Doncs que el nombre de participants és més de la meitat (el 59%) dels de l’any que n’hi va haver més, el 2017, amb 1.250 inscrits. A més, l’aportació mitjana de cada participant va ser de 5,76 euros, mentre que enguany ha assolit la  xifra de 8,61 euros per persona (es paga la voluntat per cada samarreta). En aquest sentit s’ha manifestat Josep Saravia: “La pandèmia està marcant el temps i les actuacions oncològiques”.

El president d’Assandca ha explicat que els fons es destinaran als serveis habituals d’Assandca i, a més, a projectes nous com l’adaptació digital per fer arribar el programa d'activitat física per a afectats a domicili i el servei de microblading per a pacients. “Adaptarem la resposta a les necessitats especifiques creades per la pandèmia que ja podem detectar, com el suport psicològic, la dificultat i seguretat en els desplaçaments, els allotjaments, etcètera”, ha afegit.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending