La Caminada contra el càncer bat el rècord de participació amb 1.200 assistents

El president d'Assandca, Josep Saravia reitera que cal poder fer tots els tractaments a Andorra

Participants a la Caminada, aquest diumenge.
Participants a la Caminada, aquest diumenge. SFGA

La vuitena Caminada contra el càncer ha batut aquest diumenge el rècord de participació i el de recaptació amb 1.200 persones i més de 9.000 euros. Un cel radiant, samarretes i mascaretes posades, civisme i actitud festiva han estat les notes dominants de l'esdeveniment.

Dies abans s'havien exhaurit les 1.300 samarretes que es van produir per a l'ocasió i la majoria dels que les van adquirir —fent cadascú la donació que podia i volia— i també algunes persones que es van quedar sense s'han aplegat al carrer del Roc dels Escolls de la capital, i han recorregut gairebé 4 km per diferents carrers d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, per tornar al mateix punt, on se'ls ha donat un petit avituallament per recuperar forces.

També hi han participat nombroses autoritats, encapçalades pel cap del Govern, Xavier Espot, i la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol.  Dissabte es portaven 9.152,98 euros recaptats, però a l'arribada de la Caminada moltes persones encara adquirien la polsera solidària i altre marxandatge a la parada d'Assandca, de manera que caldrà esperar uns dies per poder oferir una xifra final que reflecteixi la solidaritat del poble d'Andorra en la lluita contra aquesta malaltia.

Ha estat aquesta la vuitena edició d'una cita que no ha fallat mai des que el 2014 Assandca, Pyrénées Andorra i la Fundació Jacqueline Pradère van idear fer acte anual multitudinari que ajudés a visualitzar el compromís del país en aquest combat i a recaptar diners perquè l'entitat, sense ànim de lucre, pugui prestar un millor servei als seus associats. Entre aquests serveis s'inclouen ajuts per allotjament i dietes per a les persones afectades per la malaltia que han de desplaçar-se per fer un tractament oncològic, sessions d'activitat física dirigida gratuïta específica i assistència mèdica gratuïta a domicili les 24 hores, entre d'altres.

S'ha complert amb escreix el desig que el president d'Assandca, Josep Saravia, va expressar a la roda de premsa de presentació de l'acte: "Recaptació a banda, que també és important, ens agradaria que hi hagués molta gent, que es constatés el suport que té aquesta causa. I estem segurs que serà així. A més, la samarreta d'enguany és de color verd, que és el color de l'esperança". Aquest diumenge, Saravia ha explicat que "el càncer és una malaltia que cada dia creix més i hem d'arribar a un punt on hem de poder donar servei a tots els malalts a Andorra".

Comentaris

Trending