Una calorada farà arribar aquesta setmana la temperatura als 35 graus

La previsió indica que els dies amb el termòmetre més alt seran divendres i dissabte vinents

L'AGOST DEL 2018 ES VA ARRIBAR ALS 32 GRAUS EN ALGUNS PUNTS DEL PAÍS.
L'AGOST DEL 2018 ES VA ARRIBAR ALS 32 GRAUS EN ALGUNS PUNTS DEL PAÍS. ARXIU

L'última setmana del període anomenat de la canícula apunta a ser la més càlida de l'estiu. Ho haurà una irrupció d'aire càlid amb una magnitud i una duració característiques d'una calorada. Segons les previsions del Servei Méteo Andorra el divendres i el dissabte la temperatura màxima a Andorra la Vella serà de 35 graus i la mínima de 15 graus.

El vent de sud i sud-est portarà un ambient calorós i xafogós. La massa d'aire càlid serà molt extensa, implicarà tot el Mediterrani occidental, des d'Itàlia fins a Portugal, i arrencarà directament del nord d'Àfrica. Per evitar problemes de salut relacionats amb la calor caldrà beure molta aigua, romandre en llocs frescos, abaixar persianes o posar l'aire condicionat, fer menjars lleugers i evitar les activitats exteriors.

Els mapes més optimistes mostren que l'onada de calor podria acabar entre diumenge i dilluns vinent. A partir d'aquest dimarts, les altes pressions han d´anar guanyant terreny progressivament acompanyat d´un augment de les temperatures i dies secs, sense precipitacions.

Per altra banda, un informe publicat per l’IPCC, el comitè de científics experts vinculat a l’ONU, assegura que el canvi climàtic és un “fet inequívoc” provocat per la humanitat que ja ha causat “danys irreversibles per als pròxims segles o mil·lenni”. L’anàlisi preveu un augment generalitzat de la temperatura al planeta, fins a 4,4 C° a final de segle, així com del nivell del mar, i més desastres naturals i fenòmens meteorològics. “L’escalfament global afecta totes les regions del planeta i molts dels canvis esdevenen irreversibles. Hem d’actuar decisivament per evitar una catàstrofe”, ha afirmat el secretari general de l’ONU, António Guterres. L’IPCC avisa que el canvi climàtic és “generalitzat, ràpid i s’intensifica”.

L’informe se centra principalment a observar els efectes físics que ha tingut l’escalfament, així com els possibles escenaris futurs del planeta segons els gasos d’efecte hivernacle que produeixi la humanitat en les dècades vinents.

Comentaris

Trending